Barcelona Activa busca aliats en els col·legis professionals de Catalunya per acompanyar més persones en el procés de cerca de feina : Servei de Premsa

Barcelona Activa busca aliats en els col·legis professionals de Catalunya per acompanyar més persones en el procés de cerca de feina

05/04/2021

Més de 100 periodistes ja han participat en les masterclasses del Cibernàrium organitzades per al col·lectiu amb l’objectiu d’incentivar el talent digital

Comunicadors, psicòlegs, ambientòlegs, arquitectes, gestors administratius, entre els acords que l’agència municipal manté vius per acompanyar professionals en processos de recerca de feina, i fent connexió entre empreses i demandants laborals

En un mercat de treball canviant regularment, Barcelona Activa posa a disposició els seus recursos d’assessorament laboral especialitzat i coneixement empresarial a professionals de diferents sectors gràcies a partnerships amb col·legis oficials arreu de Catalunya.

Barcelona Activa explora cada sector laboral per tal de donar la millor preparació a candidats i candidates en la seva cerca de feina. Per això, conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya s’estan treballant els recursos de digitalització als professionals de la comunicació a través d’un programa formatiu i diferents càpsules ocupacionals per obtenir més competències i treure’n profit de l’experiència, posant de relleu el talent de cadascú.

 

Més d’un centenar de col·legiats comunicadors han participat en el Cibernàrium el 2021

A més, d’entre les masterclasses que periodistes i comunicadors poden seguir gratuïtament al Cibernàrium hi trobem: “Humanisme tecnològic o deshumanització digital. Reflexions després d’una pandèmia hiperconnectada”; La gestió de projectes digitals als mitjans de comunicació; Com pot contribuir el blockchain al món del periodisme; La visualització de dades per combatre la desinformació; Com es crea una newsletter d’èxit; Periodisme immersió en realitat augmentada o com fer servir la tridimensionalitat per informar; entre d’altres. Més d’un centenar de col·legiats periodistes i comunicadors han participat fins ara en les masterclasses en aquest 2021.

Les start-ups allotjades a les incubadores de Barcelona Activa també estan participant en les formacions ofertes pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, fruït del mateix acord, per obtenir les claus en la redacció digital i en les xarxes socials de les seves empreses, així com claus de comunicació interna de cada organització.

De manera complementària, Barcelona Activa i el Col·legi de Periodistes de Catalunya tenen previst realitzar un estudi per avaluar l’estat del periodisme i la comunicació en l’àmbit metropolità, per tal de detectar nous nínxols de treball, noves oportunitats d’ocupació en altres sectors i conèixer l’evolució de les sortides professionals, especialment en l’àmbit digital.

 

Incrementar les eines per cercar feina a professionals de la psicologia i l’arquitectura

Barcelona Activa també ha programat conferències amb el Col·legi de Psicologia de Catalunya, amb temàtiques que giren entorn a les capacitats de lideratge personal i organitzacional, així com en l’storytelling individual a l’hora de trobar feina. Per aquest col·lectiu, també ha planificat sessions sobre com aprofitar una oportunitat de feina amb un bon ‘elevator pitch’. Ambdues activitats estan programades pel mes de maig de 2021 per a psicòlegs i psicòlogues col·legiades.

Relacionat amb la cerca de treball, Barcelona Activa també ha obert un cicle de conferències amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, amb set sessions que, des del maig fins al desembre d’aquest any, repassaran tot el procés per accedir al món laboral i dotaran d’eines i recursos per incrementar les possibilitats d’èxit.

 

Jornada sobre Economia Verda i professionals ambientòlegs

Entre les conferències que celebra periòdicament Barcelona Activa, ara mateix en format telemàtic, una darrera va ser la de donar a conèixer les tendències generadores d’ocupació al sector de l’Economia Verda, per la qual va convidar a la presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya, on es van debatre els perfils professionals més demandats, i el mateix col·legi va participar amb altres empreses i entitats afins al sector.

Amb el Col·legi de Gestors Administratius, s’ha promogut una sessió per donar a conèixer els àmbits d’activitat d’una gestoria i els perfils que requereixen. De la mateixa manera, l’agència municipal incentiva activitats de networking de cada sector perquè empreses i candidats i candidates puguin arribar a conèixer-se i col·laborar, fent transferència del seu coneixement sobre les demandes laborals de les empreses.

Barcelona Activa i Ajuntament de Barcelona tenen més acords, convenis o col·laboracions amb altres col·legis oficials, com ara, el de l’Advocacia o la Medicina, per treballar conjuntament aspectes que reverteixen positivament en la ciutadania. A més, l’agència de desenvolupament local es dirigeix  a altres professionals i oficis a través de diferents entitats com la Fundació Barcelona FP i de diferents fundacions i escoles de la ciutat.Compartiu aquest contingut