L’Ajuntament presenta un pla integral per avançar cap a la universalització i diversificació dels serveis d’educació i criança de la petita infància : Servei de Premsa

Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

L’Ajuntament presenta un pla integral per avançar cap a la universalització i diversificació dels serveis d’educació i criança de la petita infància

08/04/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

El pla 2021-24 preveu passar de les actuals 102 escoles bressol municipals a 115, creixent amb un mínim de 1.000 places, fins a les 9.500, i estudiant noves vies d’ampliació de la xarxa

Es consolida així l’aposta iniciada fa uns anys a la xarxa d’escola bressol municipal més gran de tot l’Estat i una de les més extenses d’Europa impulsades des del sector públic local

Es dobla l’oferta actual d’Espais Familiars de Criança Municipals (EFCM), per arribar a uns 1.500 infants i les seves famílies, i es crea la xarxa en diversos equipaments de proximitat situats en la meitat dels barris de la ciutat

El projecte pilot de l’espai familiar socioeducatiu Aurora del barri del Raval, s’amplia per arribar a cinc districtes

El pla 2021-24 inclou 45 actuacions i preveu una inversió de 24,9 M€ en equipaments per a la petita infància, la posada en marxa dels quals incrementarà en 9,3 M€ la despesa anual d’aquests serveis, passant de 60,4 M€ a 69,7 M€ de despesa destinada al funcionament de l’oferta municipal d’educació 0-3 a la ciutat

El proper curs s’obre un nou equipament amb el doble servei d’escola bressol i espai familiar de criança municipal al carrer Roger del barri de Badal de Sants-Montjuïc

L’Ajuntament Barcelona ha elaborat un pla integral d’equipaments i serveis de petita infància mitjançant el qual vol avançar en la universalització i la diversificació de l’educació i la criança d’infants de 0 a 3 anys, és a dir en el període anomenat de la petita infància. Es tracta d’una estratègia que suma per construir una ciutat més educadora, feminista i justa que cuida la vida i combat les desigualtats des dels primers anys de vida, on tot comença.

El Govern municipal vol avançar així cap a una política d’educació i criança del a petita infància que posa el focus en la vida dels nens i nenes en l’etapa vital tan important dels tres primers anys de vida, amb una mirada més integral i comunitària, que parteix del reconeixement dels drets dels infants a l’educació, començant per l’educació infantil, i de la importància de tenir vincles positius i entorns adequats per al seu desenvolupament.

[…]

 

Descarregar dossier de premsa en format PDFCompartiu aquest contingut

Paraules clau
equipaments/ escoles bressol/ petita infància/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina