Jordi Rabassa assisteix a la presentació de a publicació Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979 : Servei de Premsa

Jordi Rabassa assisteix a la presentació de a publicació Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979

12/04/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts, 13 d’abril, a les 18.30 hores, a la Sala Moragues d’El Born CCM (plaça Comercial, 12) tindrà lloc la presentació de la monografia Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979, seguida d’un col·loqui entre alguns dels autors i autores del llibre entorn dels principals continguts de la publicació. La presentació anirà a càrrec del regidor de Memòria Democràtica,  Jordi Rabassa; el director en funcions d’El Born CCM, Carles Vicente, i el comissari de l’exposició i coordinador de la publicació, Antoni Nicolau.

Barcelona ha estat una ciutat pionera en les renovacions pedagògiques i en la lluita per una educació en llibertat, fins i tot durant els temps obscurs del franquisme. Aquest llibre recull un ventall d’articles dels millors experts en història de l’educació. Partint del projecte del Pressupost de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona del 1908 i el debat sobre educació obert a la ciutat arran de la seva aprovació, els autors i les autores es plantegen, entre d’altres, fins a quin punt els principis establerts aleshores han estat un referent al llarg del segle XX, quin és l’estat de l’educació avui a Catalunya en relació amb aquest model, quines són les noves preguntes que podem formular sobre vells problemes per assajar respostes més eficaces, i quins són els nous reptes a què hem de fer front.

Participen en el col·loqui, moderat per Antoni Nicolau:

 

ATENCIÓ MITJANS
L’acte es pot seguir en streaming al canal de Youtube d’El Born CMM, en aquest enllaç (https://youtu.be/hEIOqoqo60c​)

Els interessats a assistir a la presentació, cal comunicar-ho a: comunicacioelbornccm@bcn.cat





Paraules clau

educació en llibertat/