Celebració de la Primavera Republicana als districtes : Servei de Premsa

Celebració de la Primavera Republicana als districtes

13/04/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona commemora els noranta anys de la proclamació de la Segona República amb deu actes simultanis a cadascun dels deu districtes de la ciutat el 14 d’abril a partir de les 18 h.
Es tracta d’una proposta artística popular, urbana i de carrer, amb partitura de Bárbara Granados interpretada per escoles de música i grups musicals de cada districte, i coreografies de deu duets de Brodas Bros.

 

Eixample
Dimecres 14 d’abril, a les 18.15 h, el regidor de l’Eixample, Jordi Martí, participa a l’acte que tindrà lloc al Centre Cívic La Casa Elizalde . L’acte institucional anirà seguit d’un concert de l’EMM Eixample – Joan Manel Serrat amb partitura de Bàrbara Granados i coreografia de dansa a càrrec de Brodas Bros. També tindrà lloc una taula sobre els valors republicans, amb la historiadora Mercè Tatjer.

 

Gràcia
Dimecres 14 d’abril, a les 18h, el regidor de Gràcia, Eloi Badia, assisteix a l’acte de celebració de la Primavera Republicana. A les 18.20h hi haurà una actuació musical a càrrec de Reperkutim, seguida de les intervencions de la taula de memòria històrica del districte, amb Josep Maria Riera del Grup d’Estudis del Coll-Vallcarca.
A les 18.50h hi actuarà el duet de dansa Brodas Bros.

 

Horta-Guinardó
Dimecres, 14 d’abril, a les 18:00 hores, (Pavelló de la República, Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 34-36), la regidora del Districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, assisteix a l’acte de celebració de la Primavera Republicana on actuarà l’EMM de Can Fargues i el duet de dansa Brodas Bros.

 

Les Corts
El regidor de les Corts, Joan Ramon Riera, participa en el programa d’actes de celebració de la República a les 18:00 hores a la Plaça Comas. L’acte comptarà amb l’actuació de l’escola de musica Farré, que interpretarà la peça que la compositora Bàrbara Granados ha creat per a l’esdeveniment per a tots els districtes de la ciutat. També hi intervenen la Taula de Memòria del districte de les Corts i l’actuació del duet de dansa urbana Brodas Bos.

 

Nou Barris
Dimecres, 14 d’abril, a les 18:00 hores (Pati de la Seu del Districte, plaça Major de Nou Barris 1) el regidora del Districte de Nou Barris, Xavier Marcé, participa a l’acte de celebració de la Primavera Republicana on actuarà el grup musical de blues Pez Rojo i el duet de dansa Brodas Bros.

 

Sant Andreu
Dimecres, 14 d’abril, a les 18:00 hores (plaça Orfila) la regidora del Districte de Sant Andreu, Lucía Martín, participa a l’acte de celebració de la Primavera Republicana on tindrà lloc un concert de l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu i l’espectacle de dansa “La força dels carrers”.

 

Sants-Montjuïc
Dimecres 14 d’abril, a les 18.00 h, el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, asssiteix a l’acte de celebració del 90è aniversari de la proclamació de la II República que tindrà lloc a la plaça de Joan Pelegri. Després dels parlaments institucionals, alumnes de l’Escola de Música Jam Session de la Font de la Guatlla interpretaran la partitura creada per Bárbara Granados. Tot seguit hi intervindrà la Taula de Memòria Històrica de Sants-Montjuïc i finalment un duo de Brodas Bros. ballarà una coreografia inspirada en els valors republicans, expressats en l’acció transformadora de la vida quotidiana i els drets i llibertats.




Paraules clau

districtes/ Primavera Republicana/ Primavera Republicana 2021/