Barcelona posa en marxa una Estratègia global de ciutat per activar els locals buits a peu de carrer : Servei de Premsa

Barcelona posa en marxa una Estratègia global de ciutat per activar els locals buits a peu de carrer

19/04/2021

El consistori invertirà un total de 17.000.000 euros en el Pla “Amunt Persianes” aquest 2021 per portar negocis i activitats a locals buits en planta baixa que actuïn com a locomotora de la seva àrea d’influència o eix comercial

L’Ajuntament crearà una cartera pública de Baixos de Protecció Oficial amb una inversió de 16M€, proposada per Esquerra i inclosa a l’acord de pressupost 2021, i posarà en marxa una borsa de lloguer de locals en planta baixa per a usos econòmics, tal i com ja existeix una borsa d’habitatge de lloguer

Es llancen nous ajuts econòmics per a la instal·lació de negocis en planta baixa, amb la voluntat de promoure que negocis situats en plantes superiors baixin a peu de carrer i dinamitzin les àrees on estan situats

La iniciativa és un primer pas per activar una part dels 1.500.000 m2 disponibles en planta baixa per a activitat econòmica a la ciutat i una mesura per evitar tancaments d’establiments en actiu

L’Estratègia forma part del Pla per a la recuperació i el rellançament de Barcelona, que compta amb un fons extraordinari de 87 milions d’euros per al suport al teixit productiu i l’ocupació

Dossier de premsa en format PDFCompartiu aquest contingut