El Museu Frederic Marès engega les activitats relacionades del programa ‘Convidats i amfitrions’ : Servei de Premsa

El Museu Frederic Marès engega les activitats relacionades del programa ‘Convidats i amfitrions’

19/04/2021

El programa, organitzat pel Museu Frederic Marès i l’associació Galeries d’Art de Catalunya, proposa un diàleg transversal i intemporal entre tres obres i sales del Museu i tres obres procedents de tres galeries

Els dies 21 d’abril, 12 i 26 de maig a les 19 hores se celebraran els debats d’experts a partir dels diàlegs d’obres exposades

Convidats i amfitrions és un programa del Museu Frederic Marès i l’associació Galeries d’Art de Catalunya que consisteix en l’exposició de tres obres procedents de tres galeries, que s’exhibeixen des del 13 de març fins al 20 de juny a les sales d’exposició permanent del Museu. El programa, comissariat per la periodista i crítica d’art Montse Frisach, proposa un diàleg transversal i intemporal entre algunes obres i sales del Museu i les tres peces convidades, que el públic anirà trobant al llarg de la seva visita.

El projecte està complementat per una sèrie d’activitats que tindran lloc durant els propers mesos, entre les quals s’inclouen tres debats sobre els corresponents diàlegs per part de persones expertes de diferents disciplines. Totes les activitats són gratuïtes i amb aforament limitat i reduït.

El 21 d’abril, Miquel del Pozo, arquitecte i divulgador de temes artístics, i Isabel Rodà, catedràtica emèrita d’arqueologia, debatran entorn el primer dels diàlegs, entre la pintura de Santiago Rusiñol Enric Clarasó al seu taller, procedent de la galeria Gothsland de Barcelona, i el conjunt d’escultures de l’antiguitat del Museu, com el retrat de l’emperador August, que es troba al principi del recorregut.

El 12 de maig, Glòria Bosch, exdirectora artística de la Fundació Vila Casas, i Joan Yeguas, cap del departament de Renaixement i Barroc del MNAC, seran els protagonistes del segon diàleg, on la contemporaneïtat de la pintura L’Àngel, de Gregorio Iglesias, cedida per la galeria Espai Cavallers de Lleida, acompanya l’escultura renaixentista Sant Miquel vencent el dimoni.

Per últim, el 26 de maig, Cristina Sánchez, sociòloga, professora de la UdG i especialista en gènere, i Rosa M. Martín, exdirectora del Museu Tèxtil i de la Indumentària i historiadora de la moda, centraran el tercer diàleg, que posa de manifest la relació entre la Sala femenina, un dels espais més emblemàtics del Museu dedicat al col·leccionisme, i la fotografia Colonitzada Núm. 56, de Marta Fàbregas, procedent de la Pigment Gallery de Barcelona.

Montse Frisach modera els tres debats.

Tots els debats s’ofereixen en dues modalitats: presencial amb reserva prèvia a bcn.cat/cultura/reserves_MuseuFredericMares i en streaming a través de la inscripció al correu electrònic museufmarescom@bcn.cat.


ATENCIÓ MITJANS

Els periodistes interessats en cobrir els diàlegs és imprescindible que s’inscriguin enviant un correu a museufmarescom@bcn.cat.

 

Més informació i imatge gràficaCompartiu aquest contingut