Torna el TRAM Barcelona Open després d’un any d’aturada per la covid-19 : Servei de Premsa

Torna el TRAM Barcelona Open després d’un any d’aturada per la covid-19

22/04/2021



Temps estimat de lectura: 5 minuts

El Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes comptarà amb la participació d’uns 40 jugadors i jugadores de 15 nacionalitats diferents.

Situat a la categoria ITF2 de la Federació International de Tennis, es presenta amb l’objectiu de convertir-se en torneig de referència del Uniqlo Wheelchair Tennis Tour

El TRAM Barcelona Open s’ha presentat avui al Real Club Tennis Barcelona amb la presència del regidor d’Esports, David Escudé; el director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat, Toni Reig; el director general de TRAM, Humberto López Vilalta; el director esportiu de la Real Federación Española de Tenis, Javier Soler; el responsable de la secció de tennis del Real Club de Polo de Barcelona, Javier Moreno; el director del TRAM Barcelona Open, Jose Coronado, i la directora general de la Fundació Step by Step, Natalia Bettonica.

 

 

Amb el lema “El nostre únic límit el marca la pista”, torna el TRAM Barcelona Open, Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes que tindrà lloc al Real Club de Polo de Barcelona des del 19 fins al 22 de maig. En la quarta edició d’aquest esdeveniment -que té com a màxim patrocinador el Tramvia de Barcelona i que compta amb l’organització de la Fundació Step by Step i la col·laboració de la Fundació La Caixa i Moventis- hi participaran uns 40 jugadors i jugadores de 15 nacionalitats diferents.

 

Torneig de referència mundial amb app pròpia

En aquesta nova edició després d’un any d’aturada per la pandèmia de covid-19 el TRAM Barcelona Open es presenta amb la il·lusió de recuperar part de la normalitat en la competició esportiva de les persones amb mobilitat reduïda tal com s’ha fet a poc a poc amb les competicions de primera categoria professional. El torneig es manté a la categoria ITF2 de la Federació International de Tennis i canvia de data per situar-se com a primer torneig de la gira de terra previ a Roland Garros. El TRAM Barcelona Open és a més, un torneig puntuable pels jocs Paralímpics de Tòquio.

Per tal d’optimitzar l’accessibilitat universal, aquest any, el torneig gràcies a la col·laboració amb la empresa tecnològica TRIDENIA, estrena aplicació mòbil on es compartiran els resultats en directe, horaris de tots els partits, imatges i vídeos del dia, informació sobre el torneig i la seva localització i un xat on resoldre dubtes en temps real, tant per a sistemes operatius iOS com per Android.

L’objectiu del torneig és donar a conèixer el tennis en cadira de rodes amb partits, exhibicions i diferents activitats paral·leles, per convertir-se en torneig de referència del circuit mundial Uniqlo Wheelchair Tennis Tour. La final tindrà lloc el dissabte, 22 de maig, al matí i s’espera que sigui igual d’emocionant com la de la darrera edició.

 

Mesures contra la covid-19

Per tal d’assolir la màxima normalitat possible i garantir la seguretat dels i les participants i les persones visitants i espectadores, el torneig seguirà les mesures bàsiques de seguretat i farà tests d’antígens a tot el personal, persones voluntàries, jugadors i jugadores i les persones acompanyants abans i durant la seva celebració, amb la col·laboració del Centre Mèdic Esportiu Ergodinàmica.

A més, hi haurà una persona dedicada exclusivament al capdavant dels protocols contra la covid-19 dins del mateix equip del TRAM Barcelona Open.

El tennis en cadira de rodes es presenta com un esport espectacular i dinàmic, que compta amb més de 1.000 jugadors del rànquing internacional i amb 160 tornejos anuals repartits en 40 països de 4 continents. L’única diferència amb el tennis dempeus és que als partits en cadira de rodes està permès que la pilota boti dos cops. Tot i així, els jugadors i jugadores d’aquests nivells de competició només utilitzen un sol bot en el 80% dels punts i la velocitat del servei pot arribar als 150 km/h. Amb el TRAM Barcelona Open, la capital de Catalunya, considerada com un referent mundial per al món de l’esport, es converteix durant quatre dies en una gran cita anual per a l’esport adaptat.

El TRAM Barcelona Open estarà obert a la ciutadania amb aforament limitat a un màxim de 100 persones i amb reserva prèvia d’entrada gratuïta, per donar a conèixer els valors que representa d’inclusió, igualtat i desenvolupament personal. L’esdeveniment és un reconeixement a la superació personal dels i les esportistes participants. Tots els jugadors/es tenen una increïble història de superació personal i esportiva. Els partits es dividiran en dos quadres de competició: masculí i femení.

 

El director del torneig

La idea d’organitzar un torneig internacional de tennis en cadira de rodes neix d’en Jose Coronado ara fa 4 anys. El 2007 va patir un accident en moto que li va provocar una lesió medul·lar i l’ha convertit en un jugador de tennis en cadira de rodes. Gràcies a aquest fet va poder conèixer en Johan Cruyff i va entrar en contacte amb la seva Fundació i fer un màster en gestió esportiva. En el seu treball final de màster va proposar organitzar el primer torneig de tennis internacional en cadira de rodes a Barcelona que el 2017 va poder fer realitat gràcies al recolzament de la Fundació Johan Cruyff i el name sponsor de TRAM  i la col·laboració del Real Club de Polo, entre d’altres.

 

TRAM

És l’empresa de transport públic que gestiona les dues xarxes de tramvies a la Regió Metropolitana de Barcelona i que busca fer-ho de la manera més eficient i oferint el millor servei als seus viatgers perquè puguin desplaçar-se de manera ràpida, còmoda i segura. Es tracta del transport públic més accessible i el més ben valorat des de la seva posada en servei, segons l’Enquesta de Mobilitat en dia Feiner que realitza l’ATM (EMEF) anualment. Un dels objectius és generar confiança als usuaris per superar i moure límits. El TRAM Barcelona Open és un dels projectes de Responsabilitat Social Empresarial més rellevants en els que el tramvia hi participa i s’emmarca dins del seu pla anual de responsabilitat social; concretament en el recolzament a una iniciativa que promou la igualtat, la inclusió i la superació personal.

 

Fundació Step by Step

La Fundació Step by Step és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la rehabilitació de persones afectades de patologia neurològica amb afectació del sistema nerviós central. Va néixer de l’experiència i necessitat personal del seu president, Frederic Crespo, lesionat medul·lar a causa d’un accident de cotxe. La missió de la Fundació Step by Step és oferir a les persones amb lesió medul·lar i altres patologies neurològiques una proposta de fisioteràpia basada en un tractament personalitzat de qualitat, que possibiliti el seguiment d’un procés de rehabilitació eficient que repercuteixi, en gran manera, en una millora de la seva qualitat de vida.

­





Paraules clau

esport/