Barcelona crea la Taula reAct de projectes tractors de l’economia i l’ocupació com espai estable de diàleg per a la reactivació de la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona crea la Taula reAct de projectes tractors de l’economia i l’ocupació com espai estable de diàleg per a la reactivació de la ciutat

27/04/2021

La Taula neix com l’espai de diàleg dels grans agents econòmics de la ciutat per involucrar-los tant en la reactivació econòmica com en els projectes a llarg termini

Grans empreses, PIMES, clústers, persones autònomes i emprenedores, start-ups, inversors, universitats, a més de parcs científics, tecnològics i de recerca constitueixen els diferents grups de contrast amb els quals es compartirà l’agenda econòmica de Barcelona per facilitar la implementació dels projectes de ciutat

La primera de les trobades previstes tindrà com interlocutores algunes de les principals empreses radicades a Barcelona i la seva àrea d’influència. La mesura dóna resposta a l’acord assolit pel plenari del Consell Municipal a partir d’una proposta del grup de Barcelona pel Canvi

L’Ajuntament de Barcelona crea una Taula reAct de projectes tractors de l’economia i l’ocupació amb representants de les principals companyies establertes a Catalunya i altres agents econòmics per tal de treballar conjuntament en la reactivació de la ciutat per als propers anys, conscients del seu paper com a locomotores de l’economia local.

Aquest espai estable de debat sobre el futur de la ciutat donarà continuïtat a les trobades Barcelona React 2021 que van tenir lloc al DHub entre el 13 i el 16 d’abril i s’estructurarà en base a les prioritats que recull el Barcelona Green Deal, el full de ruta econòmic municipal per a la propera dècada que té per objectiu fer de Barcelona una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia.

La Taula reAct de projectes tractors de l’economia i l’ocupació mantindrà trobades periòdiques amb els principals actors econòmics de la ciutat i la seva àrea d’influència. Aquest espai servirà per presentar l’agenda urbana i econòmica de Barcelona per als propers anys i compartir l’estratègia per tal que els diferents agents puguin coordinar-se i facilitar la implementació dels projectes de ciutat.

Durant els propers mesos s’han previst sessions de treball amb grans empreses, PIMES, clústers, persones autònomes i emprenedores, start-ups, inversors, universitats, i parcs científics, tecnològics i de recerca. L’objectiu, a banda d’accelerar la recuperació econòmica, és insitucionalitzar la col·laboració publicoprivada en un marc de cooperació i diàleg regular que posi en relleu la voluntat de lideratge compartit en el disseny de la Barcelona del futur.

 

Primera cita, les grans empreses

La primera de les trobades previstes tindrà com a interlocutores algunes de les principals empreses radicades a Barcelona i la seva àrea d’influència. La mesura que dóna resposta a l’acord assolit pel plenari del Consell Municipal a partir d’una proposta del grup de Barcelona pel Canvi.

En aquesta primera sessió, es presentarà i debatrà el BCN Geen Deal així com els principals projectes que es proposaran per a desenvolupar amb els Fons Europeus Next Generation EU. També és previst compartir les línies d’acció aportades pels diferents participants per tal d’articular accions conjuntes. La trobada és també un reconeixement a la feina que aquestes empreses ja estan fent com a generadores d’ocupació, i ha de servir per facilitar la implementació de les iniciatives que presentin.Compartiu aquest contingut