Comença la preinscripció als centres d’educació musical de l’Ajuntament: 5 escoles de música i el Conservatori municipal de grau professional : Servei de Premsa

Comença la preinscripció als centres d’educació musical de l’Ajuntament: 5 escoles de música i el Conservatori municipal de grau professional

29/04/2021

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona els centres educatius de titularitat municipal de la ciutat, obre avui el període de preinscripció per al curs 2021-22 a les cinc escoles municipals de música de la ciutat: EMM Can Fargues, EMM Can Ponsic, EMM Eixample – Joan Manuel Serrat, EMM Nou Barris, i EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana. Aquest període, que s’obre per a nous alumnes, s’allargarà fins al 6 de maig i les preinscripcions es presentaran de forma telemàtica, excepte en casos excepcionals per als quals s’haurà de sol·licitar cita prèvia al centre escollit. L’oferta per al curs vinent és d’un total de 462 places en conjunt a totes cinc escoles i distribuïdes en els diferents grups d’edat i especialitats instrumentals. És una oferta que s’ha adaptat a les instruccions i les mesures preventives que fixen les autoritats sanitàries i educatives derivades de la crisi sanitària de la Covid-19.

Les escoles municipals de música ofereixen activitats de formació musical per a prop de 3.000 alumnes en total. L’oferta és diversa ja que inclou programes de llarga durada de diferents especialitats instrumentals, estils, agrupacions instrumentals, o cant coral, per una banda, i tallers de música per a nadons i les seves famílies, i per a alumnat de més de 18 anys, per l’altra. Els programes de llarga durada s’adrecen a l’alumnat a partir dels 4 o 5 anys i els cinc centres tenen una capacitat de més de 2.300 places. Pel que fa als tallers, es preveu una oferta de 500 places per al curs 2021-2022.

En la línia de la mesura de govern que l’Ajuntament de Barcelona va impulsar a finals de 2018 per una política de cultura i educació, aquests serveis municipals estan reforçant els seus projectes d’educació musical vinculant altres llenguatges artístics, així com el seu treball i connexions amb escoles i instituts públics i projectes comunitaris.

El procés d’accés als cursos de les escoles municipals de música seguirà, després del període de preinscripció, amb la publicació de les llistes d’inscrits a partir del 10 de maig, la convocatòria d’exercicis musicals a partir dels 8 anys (entre els dies 13 i 20 de maig), la publicació de la relació baremada de sol·licituds (el 26 de maig, amb l’obertura d’un període per a possibles reclamacions entre el 26 i el 31 de maig) i la publicació definitiva de l’alumnat admès el 4 de juny. El calendari de matrícula serà del 7 al 15 de juny de 2021.

Pel que fa al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, ja ha iniciat el procés per accedir als estudis de Grau Professional de música el curs 2021-22, durant el qual s’oferiran 113 places noves. Les proves d’accés es desenvoluparan entre els dies 17 i 21 de maig (es faran dos exercicis) i la publicació dels alumnes admesos està prevista per al 9 de juny. El Conservatori té una capacitat de 540 alumnes i ofereix 25 especialitats musicals.Compartiu aquest contingut