Barcelona ordenarà la restauració i els comerços d’Enric Granados en el marc de la Superilla Barcelona : Servei de Premsa

Barcelona ordenarà la restauració i els comerços d’Enric Granados en el marc de la Superilla Barcelona

30/04/2021

El Govern municipal inclou aquest carrer en el procés d’elaboració del pla d’usos que regularà els primers quatre eixos verds i quatre places previstos per a aquest mandat a l’Eixample

Fins ara l’àmbit del futur pla ja incloïa la cruïlla entre Consell de Cent i Enric Granados, i ara s’hi afegeix tot el carrer per promoure-hi l’equilibri d’usos

Perquè no hi hagi canvis en els usos d’Enric Granados mentre es redacta el pla, la Comissió de Govern ha ampliat l’àmbit de la suspensió vigent de llicències i permisos vinculats a la restauració, l’oci musical i el comerç alimentari als carrers de la Superilla Barcelona

El Govern municipal continua treballant per protegir el comerç de proximitat i la mixtura d’usos en els futurs eixos verds i places que naixeran a l’Eixample amb la Superilla Barcelona. Aquest programa és el principal projecte de transformació de l’espai públic que viurà la ciutat en els propers anys, i en aquest mandat ja es convertiran els primers quatre carrers en eixos verds i les primeres quatre cruïlles en places. Tot plegat, per avançar cap a una ciutat més saludable, justa, segura i que afavoreixi la vida i el comerç de barri.

Actualment, ja s’han escollit les propostes guanyadores dels dos concursos públics per a la reforma dels carrers del Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell i de les cruïlles de Consell de Cent amb Rocafort, Enric Granados, Comte Borrell i Girona. Ara, els equips treballen per redactar el model de carrer del segle XXI i els projectes executius finals de cada eix i plaça, i la previsió és tenir-los a punt el febrer de 2022 per iniciar les obres el juny de l’any que ve.

Les intervencions donaran lloc a espais pacificats amb prioritat per al vianant que afavoriran l’anar a peu i amb bicicleta, i a nous espais de trobada pensats per als usos cívics a escala de barri. Aquesta millora en la mobilitat i l’espai públic fa plantejar la necessitat d’estudiar els possibles canvis que es produiran en les activitats que es desenvolupen a les plantes baixes dels eixos verds. Davant d’això, l’equip de Govern va iniciar el març un procés per redactar un pla d’usos que reguli les activitats de pública concurrència dels primers quatre eixos verds i quatre places. L’objectiu és protegir i potenciar el comerç i els serveis de proximitat i vetllar per la pluralitat d’usos que caracteritzen la ciutat mixta i diversa.

Ara, el Govern municipal ha decidit afegir el carrer d’Enric Granados en l’àmbit del futur pla, que inicialment ja incloïa la cruïlla entre aquesta mateixa via amb Consell de Cent, una de les quatre places projectades. La novetat, doncs, és la inclusió de tot aquest cèntric carrer en el pla d’usos per poder estendre adequadament el model superilles. Actualment la gastronomia hi té un paper molt important, i cal estudiar-ne degudament les condicions d’implantació per garantir l’equilibri d’usos a tot l’àmbit.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, afirma que “tota transformació ha d’anar acompanyada d’un pla que protegeixi els comerços de tota la vida, eviti el monocultiu d’activitats i potenciï la diversitat del comerç de proximitat que dona vida als barris”. “Això és el que estem fent amb aquest nou pla d’usos. Volem evitar la gentrificació a tot l’entorn de la Superilla Barcelona i especialment a Enric Granados, on la pacificació del carrer ja va suposar l’obertura de molts restaurants i terrasses nous”, afegeix.

Perquè durant l’estudi i la redacció de la normativa no hi hagi sol•licituds de llicències i autoritzacions contràries als objectius del propi pla, el Govern municipal ha ampliat la suspensió de llicències vigent als carrers de la Superilla Barcelona. Concretament, s’estén a Enric Granados la suspensió de la concessió de llicències i permisos d’activitats musicals, activitats de restauració, especialistes alimentaris i plats preparats, autoserveis, botigues de conveniència i comerços alimentaris amb degustació.

L’àmbit específic de tota la suspensió, doncs, abasta ara les parcel•les confrontants al carrer del Consell de Cent entre Vilamarí i Roger de Llúria; al carrer de Rocafort entre l’avinguda de Roma i la Gran Via de les Corts Catalanes; al carrer del Comte Borrell entre l’avinguda de Roma i la Gran Via de les Corts Catalanes, i al tram del carrer d’Enric Granados entre Diputació i Consell de Cent i la plaça del Doctor Letamendi i l’avinguda Diagonal. A més, cal tenir en compte que a l’entorn del carrer de Girona ja hi ha vigent un pla d’usos específic que ordena les activitats de pública concurrència, comerços alimentaris i altres establiments.

 


Àmbit de l’ampliació de la suspensió vigent.Compartiu aquest contingut