Detinguts a Barcelona un home i una dona per falsificació de receptes mèdiques i tràfic de fàrmacs a través d’empreses de distribució de paqueteria i missatgeria : Servei de Premsa

Detinguts a Barcelona un home i una dona per falsificació de receptes mèdiques i tràfic de fàrmacs a través d’empreses de distribució de paqueteria i missatgeria

01/05/2021

La investigació conjunta dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana es va iniciar a principis d’aquest any a partir d’una informació anònima que alertava que una dona estaria falsificant receptes mèdiques per comprar psicofàrmacs

Els autors distribuïen els medicaments arreu de l’estat espanyol. Facilitaven dades falses per fer els enviaments, utilitzant un nom i un DNI fals

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat d’Investigació i de la Unitat Territorial de Sant Andreu juntament amb qgents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Andreu, van dur a terme el passat dimecres 21 d’abril la detenció de dues persones implicades en un delicte continuat de falsificació de receptes mèdiques i d’un delicte posterior contra la salut pública en la seva vessant de tràfic d’estupefaents.

L’actual investigació es va iniciar a principis d’aquest any 2021 a partir d’una informació anònima que alertava que, en els districtes de Sant Andreu i Nou Barris de Barcelona, una dona estaria falsificant receptes mèdiques, de medicaments tipus psicofàrmacs.

Fruit de la investigació conjunta es va constatar que hi havia dues persones dedicades a realitzar aquest tipus de fets delictius, una dona de 44 anys d’edat de nacionalitat espanyola i un home de 28 anys de nacionalitat marroquina, els quals actuaven coordinadament. La dona imprimia, des del seu propi ordinador, les receptes mèdiques falsificades en un establiment públic tipus locutori de Barcelona, realitzant-ho durant l’horari d’apertura al públic. Això ho realitzava unes dues o tres vegades per setmana, fent cada cop una impressió aproximada de deu (10) receptes mèdiques falsificades del mateix psicofàrmac. Es va poder comprovar que la  investigada falsificava receptes de diversos medicaments que necessiten prescripció mèdica per a ser servits en farmàcies.

Un cop adquirits il·lícitament els medicaments a diferents farmàcies de Barcelona, els utilitzaven per a traficar en el mercat il·lícit dels psicofàrmacs. Els autors feien servir empreses de paqueteria i missatgeria per a distribuir aquests medicaments arreu de l’estat espanyol. Els investigadors han constatat que haurien fet fins a 150 enviaments fora de Catalunya durant l’any passat i fins a l’actualitat. Els medicaments que distribuïen són Stinox, Ofidal, Zolpidem Apotex i Rubifem. Tots es comercialitzen amb recepta mèdica i son fàrmacs sintetitzats en base al metilfenidato, el seu principi actiu, que a la seva vegada es un producte emparentat amb les amfetamines.

La dona facilitava dades falses a dites empreses en el moment de materialitzar els enviaments, utilitzant un nom i un DNI fals de forma reiterada; per la qual cosa, també se li imputa també un delicte d’usurpació de l’estat civil. Per la seva part, l’home, de 28 anys i de nacionalitat marroquina, feia tasques de xofer.

Finalment, durant el matí del passat 21 d’abril es va procedir a la detenció de tots dos, desprès d’establir un dispositiu conjunt al voltant del domicili de la dona. En el moment de la detenció se li van intervenir el DNI falsificat, un telèfon mòbil i diversa documentació manuscrita que eren rellevants per a la investigació.

Posteriorment es va procedir a l’entrada i escorcoll judicial dels domicilis dels detinguts. Tots els indicis recollits i intervinguts han quedat custodiats a dependències policials de la comissaria de Sant Andreu per al seu estudi i anàlisi.

Mentre que la detenció de l’home va quedar sense efecte amb l’obligació d’assistir a la seu Judicial quan el jutge ho ordeni; la dona investigada va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

 

Descarregar vídeo en format MP4Compartiu aquest contingut