L’Ajuntament de Barcelona millorarà i reforçarà 3.000 m2 de paviment dels carrils bus de la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona millorarà i reforçarà 3.000 m2 de paviment dels carrils bus de la ciutat

01/05/2021Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte constructiu d’actuacions de reforç de carril bus 2020-2021, amb un pressupost d’d’1.145.392€ (IVA inclòs)

L’objectiu és actuar en aquells trams de carril bus més deteriorats per l’increment de l’ús i de la freqüència de pas dels autobusos, millorant el paviment per guanyar en comoditat pels usuaris, velocitat comercial del servei i seguretat en la conducció

Els trams on s’intervindrà estan situats en vies principals de la ciutat com són la Gran Via de les Corts Catalanes, el passeig de Sant Joan, l’avinguda Diagonal, el carrer Mallorca, el carrer Rosselló i el carrer Sepúlveda. Les obres s’iniciaran el proper mes de setembre i tindran una durada aproximada de quatre mesos

L’Ajuntament de Barcelona treballa per potenciar una mobilitat més segura, eficient, sostenible i saludable, fomentant els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta, d’acord amb el que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024.

Els darrers anys la xarxa d’autobús ha experimentat diversos canvis amb la implantació de la Nova Xarxa Bus, la reordenació de la xarxa convencional i l’aposta pel bus a demanda, que han permès desenvolupar i potenciar aquest mitjà de transport públic. Aquest increment i aquesta millora del servei han provocat que el paviment d’alguns carrils bus de la ciutat s’hagi vist deteriorat per un major ús i freqüència del pas dels autobusos, derivat de l’augment de línies, així com també per la circulació d’autobusos de majors dimensions.

Per tal de donar resposta a aquesta situació, i amb l’objectiu de millorar el servei als usuaris, la velocitat comercial dels autobusos i la seguretat en la conducció, la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte constructiu d’actuacions de reforç de carril bus 2020-2021, amb un pressupost d’d’1.145.392€ (IVA inclòs).

El projecte defineix i determina les actuacions necessàries per reparar i millorar trams de la plataforma i el ferm de diversos carrils bus de la ciutat, eliminant qualsevol risc per a la circulació. Entre les actuacions a dur a terme s’hi inclouen demolicions, pavimentacions, senyalització vertical i abalisament.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, assegura que “es tracta d’una actuació necessària que va en la línia de seguir situant al transport públic entre les nostres principals prioritats”. “Millorar els carrils bus ens permet optimitzar la conducció dels vehicles, fent-la més eficient, més competitiva i més segura, oferint alhora una millor experiència de viatge”, ha afirmat.

En total s’intervindrà sobre 3.099 m2 de paviment que es reparteixen entre 9 trams de carril bus de la ciutat.

Les obres s’iniciaran el proper mes de setembre i tindran una durada de quatre mesos.

 

Altres actuacions de millora als carrils bus de la ciutat

Aquesta intervenció arriba després que el 2020 Barcelona hagi donat un fort impuls a la millora de la infraestructura de carrils bus de la ciutat per tal de millorar aquest servei de cara als usuaris. Durant l’any passat es van dur a terme un total de 23 actuacions, que van ser les següents:

– Segregació de carrils bus a av. Sarrià / Prat de la Riba; Pla de Palau/ Marquès de l’Argentera; pg. Joan de Borbó / Dr. Aiguader; pg. de Gràcia, entre Rosselló i av. Diagonal; Balmes, entre La Granada del Penedès i av. Diagonal; Balmes, entre València i Aragó; Vall d’Hebrón, entre Jericó i Comín; Via Favència, entre Carles Soldevila i pl. Karl Marx; Roger de Llúria, entre Consell de Cent i Aragó; Cartagena, entre Llorens i Barba i Mas Casanovas i València, entre Roger de Llúria i Bruc.

– Nous trams de carrils bus a Via Laietana; Creu Coberta-Ctra. de sants; Via Augusta, sentit ascendent, entre Hort de la Vila i pg. Bonanova; Espronceda, sentit mar, entre pg. Taulat i pg. García Fària; pg. Garcia Fària, sentit Llobregat, entre Espronceda i Jonquera; av. Esplugues; av. Diagonal, entre Pius XII i Zona Universitària; av. Diagonal, entre Francesc Macià i Aragó; Gran Via, entre pg. de Gràcia i Marina;

– Modificacions/ajustos a Via Favència, entre Artesania i pl. Karl Marx i als accessos de l’estació del Nord i de l’estació de Sant Andreu Arenal.

Paraules clau

carrils bus/ mobilitat/