Finalitzen les obres de reforma del nou casal de barri del Carrer Llobregós, al Districte d’Horta-Guinardó : Servei de Premsa

Finalitzen les obres de reforma del nou casal de barri del Carrer Llobregós, al Districte d’Horta-Guinardó

02/05/2021

El nou casal de barri té una superfície de 1.043m2 i compta amb una sala d’actes, sala compartimentada, una sala de reunions, despatxos, vestidors i espais de magatzem. A la primera planta, on la Fundació ADSIS té l’ús preferent, hi ha aules, despatxos i una cuina

El nou casal s’ha dissenyat de manera conjunta amb les entitats del barri per donar resposta a les seves necessitats. La reforma ha tingut un cost d’1,9M€

Amb aquest nou equipament el Districte d’Horta-Guinardó passa a comptar amb 5 casals de barri que tenen per objectiu fomentar espais de trobada, interrelació, creació i d’intercanvi

Aquest 2021 han finalitzat les obres de reforma de l’edifici situat al carrer Llobregós 107-113, al barri del Carmel, que han permès convertir l’immoble en un nou casal de barri, donant així resposta a una històrica reivindicació veïnal. En total s’ha actuat sobre una superfície de 1.043m2. L’equipament ha estat pensat de manera conjunta amb les entitats del barri i s’ha dissenyat per donar resposta a les seves necessitats, amb l’objectiu d’oferir un espai de participació i creació conjunta que fomenti la relació entre els veïns i les veïnes del barri.

 

 

L’edifici remodelat està situat entre mitgeres i va ser construït l’any 1982. Consta de planta baixa i pis amb façana al carrer Llobregós i façana al passatge de Santa Teresa. Anteriorment, havia acollit l’Agència de Promoció del Carmel creada després de l’enfonsament del 2005, i també un Parc de Neteja.

El projecte de reforma ha inclòs una redistribució interior de tot l’edifici en dues plantes independents. L’accés és únic des del carrer Llobregós, amb una zona de recepció general des d’on s’accedeix a la zona de planta baixa o a la planta primera a través del nucli principal d’escala i ascensor.

A la planta baixa s’hi han habilitat una sala d’actes de més de 100m2, una sala compartimentada, una sala de reunions, una zona de despatxos per a professionals i entitats, així com també vestidors i espais de magatzem. A la primera planta, on la Fundació ADSIS hi té un ús preferent, hi ha aules per poder desenvolupar la seva activitat despatxos i una cuina.

Les entitats que s’ubicaran al nou casal són les següents: ADSIS, el PDC Carmel Amunt, la Coordinadora d’Entitats del Carmel, 40′ parriba 40’pabajo, Carmel Comerç, Círculo de Cultura Sinatrahem, Grup Scout Makarenko i Grupo Dance.

Amb aquest nou equipament el districte d’Horta-Guinardó passa a comptar amb 5 casals de barri que tenen per objectiu fomentar espais de trobada, interrelació, creació i d’intercanvi amb un programa d’activitats socioeducatives, d’oci, formatives i socioculturals que donin cobertura a les demandes rebudes, articulant una oferta que estimuli la participació ciutadana. Els casals treballen amb xarxa amb les altres entitats del territori potenciant el teixit social i associatiu. Aquesta oferta se suma a la xarxa d’equipaments de barri del districte d’Horta Guinardó integrada per 5 centres cívics, 4 biblioteques, 4 casals de gent gran i 3 equipaments joves.Compartiu aquest contingut