Barcelona Activa llança el programa Sport-Up per donar embranzida a noves start-ups esportives, tecnològiques i innovadores : Servei de Premsa

Barcelona Activa llança el programa Sport-Up per donar embranzida a noves start-ups esportives, tecnològiques i innovadores

03/05/2021

L’Ajuntament de Barcelona llança un programa nou, Sport-Up, que té com a objectiu donar suport a la creació i al creixement d’empreses en el sector de la indústria esportiva innovadora i tecnològica amb visió global a Barcelona. Aquest programa liderat per Barcelona Activa té com a entitats col·laboradores AticcoLab i el clúster de la indústria de l’esport INDESCAT, que aportaran el seu coneixement sectorial i guiaran i donaran suport a empreses esportives innovadores i digitals. Així mateix, aquest programa s’emmarca dins de la iniciativa liderada per l’Institut de Barcelona Esports (IBE) que ha anunciat la creació d’un hub d’esports, tecnologia i innovació (Barcelona Sports Tech Hub), que ajudarà a potenciar aquest sector a la ciutat.

El llançament del programa comença amb la selecció d’un màxim de 12 projectes esportius que formaran part de la primera edició Sport-Up. Des del 4 al 30 de maig de 2021, es farà la crida de presentació de candidatures. Sport-Up es dirigeix a start-ups que desenvolupin la seva activitat en el sector de l’esport o l’activitat física, sobretot a projectes que es troben en fase de validació del seu producte en el mercat, o que tinguin un prototip o a punt de finalitzar-lo, i puguin fer aquest procés acompanyat de suport expert i tutories. Els sectors que hi poden participar a l’Sport-Up són:

En una primera fase, s’escolliran 20 projectes inicialment, mitjançant entrevistes amb l’equip gestor. Aquests preseleccionats faran un bootcamp o entrenament intensiu, consistent en quatre dies de treball de modelització del projecte i un Demo Day (presentació de pitches). En finalitzar aquest procés, s’hi presentaran davant un tribunal format per persones de l’ecosistema emprenedor i del sector sportstech.

Els 12 projectes escollits en el programa Sport-Up tindran accés a la formació, l’acompanyament, la mentoria personalitzada, amb itinerari segons les necessitats sorgides de cadascun, i les activitats de networking seleccionades expressament per ajudar a desenvolupar els seus projectes i donar suport a la cerca de finançament. A més, tindran accés a un espai de treball a la Incubadora Almogàvers. La primera edició del programa tindrà una durada de 8 mesos, des de juny de 2021 fins al gener de 2022. Arribat el final del programa, Barcelona Activa lliurarà el premi Sport-Up al millor projecte de cada edició, amb una dotació econòmica de 10.000 euros, després que un jurat l’hagi valorat com la iniciativa amb més potencial del programa.

L’objectiu fonamental d’aquesta acció és desenvolupar un programa referent i d’excel·lència de creació d’empreses en l’àmbit de la indústria tecnològica esportiva, sent així un pol d’atracció per iniciatives de l’àmbit esportiu. D’aquesta manera, Barcelona, en el marc del Barcelona Sports Tech Hub, tindrà un punt de suport a noves iniciatives o de recent constitució per desenvolupar el model de negoci en aquest àmbit, i la ciutat es posiciona per ser un referent europeu en el sector sportstech, en desenvolupar el potencial del teixit empresarial esportiu de la ciutat donant-li suport per tal que neixi i es consolidi amb èxit en una economia global. A més a més, es fomentarà i promocionarà cada projecte entre els diversos col·lectius públics i privats, lligats a la indústria esportiva, la cultura emprenedora i l’esperit empresarial. Les sol·licituds es poden presentar a través d’aquesta web:

https://emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/programes/SportsUP.jsp

 

2% del PIB a Catalunya

L’esport és un sector important  a l’ecosistema productiu del nostre país. A Catalunya el sector esportiu genera el 2% del PIB. A nivell europeu la inversió en SportsTech s’ha duplicat entre 2015 i 2019. A més a més, la ciutat de Barcelona és la cinquena ciutat d’Europa en nombre de start-ups del sector esportiu, i un dels principals hubs d’start-ups europeus.

Apart de l’impacte econòmic que té aquest sector en l’economia del país i de la ciutat, cal tenir en compte que el 72% dels barcelonins i barcelonines practiquen esport, el que també indica la importància que té l’esport en la vida de la nostra ciutadania, i l’impacte en el dia a dia de la ciutat. Així ho demostren també rànquings internacionals on Barcelona consta com la 4a ciutat del món més fortament associada amb el món de l’esport, segons el rànquing elaborat per BCW (Burson Cohn & Wolfe Sports).Compartiu aquest contingut