Comença la preinscripció a les 103 escoles bressol municipals per al curs 2021-2022, i creix la xarxa amb una bressol nova : Servei de Premsa

Comença la preinscripció a les 103 escoles bressol municipals per al curs 2021-2022, i creix la xarxa amb una bressol nova

05/05/2021

El termini per presentar les sol·licituds s’obre demà dia 6 de maig i es tancarà el 19 de maig, i s’haurà de fer per via telemàtica. Només per situacions excepcionals es podrà presentar la sol·licitud al centre amb cita prèvia

L’oferta de places és de 4.503 en els 103 centres que el curs vinent tindrà la xarxa municipal, amb la incorporació l’escola de nova creació Els Gats, al carrer Roger de Sants-Montjuïc

En dues bressol hi haurà l’opció de diversificació horària, és a dir, horari només de matí i només de tarda, a més de l’horari complet del servei de 8 a 17h incloent el servei d’acollida matinal

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme de l’Ajuntament que gestiona els centres educatius de titularitat municipal de la ciutat, obre demà el període de preinscripció per al curs 2021-22 a les 103 escoles bressol municipals que tindrà la xarxa el curs que ve, amb la incorporació d’un nou centre, l’escola Els Gats, del carrer Roger al barri de Sants-Badal, al districte de Sants-Montjuïc. Aquest nou centre obre amb 7 grups i un total de 104 places de bressol, i també ofereix el servei d’espai familiar de criança municipal (EFCM).

La xarxa d’escoles bressol municipals (EBM), amb una capacitat de 8.553 infants en el total de 605 grups que tenen en conjunt, obren el període de preinscripcions per al nou alumnat amb una oferta de 4.503 places.

El calendari de preinscripció i matrícula per al curs 2021-22 preveu les següents dates:

Com a novetat per al curs que ve, a més del creixement de la xarxa municipal, destaca l’obertura de dos nous grups de diversificació horària, un de matí i l’altre de tarda, a l’EBM  Caspolino, al districte de Gràcia. Amb aquest ja seran dos els centres que ofereixen aquesta opció, l’EBM Germanetes (districte de l’Eixample), i l’EBM Caspolino amb dos grups d’horari reduït, un de matí (de 9 a 13h) i un altre de tarda (de 15 a 19h), de 15 infants d’1 a 3 anys cadascun.

 

S’amplia la incorporació d’educadores socials en escoles bressol

El proper curs, deu escoles bressol municipals incorporaran per primera vegada una nova figura professional als seus equips: educadores socials municipals de l’Institut Municipal de Serveis Socials que, en el marc del Pla de Barris, passaran d’1 a 5 professionals i de 2 a 12 escoles bressol. D’aquesta manera s’ampliarà i consolidarà el projecte iniciat l’any 2017 de forma pilot en dues escoles de la Zona nord (EBM Aqüeducte i EBM La Muntanya). Els 10 centres nous són:

Del barri del Raval

Del barri de la Marina

Del barri del Carmel

De la franja Besòs

Aquestes escoles se sumen als 2 centres del projecte pilot que continuen en el programa, del barri de Ciutat Meridiana i de Torre Baró:

Aquesta iniciativa respon a la voluntat de l’Ajuntament, titular de la gestió de les escoles bressol que gestiona l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), de potenciar la funció social dels serveis educatius de petita infància, conduint tant com sigui possible a compensar desigualtats que són conseqüència de les condicions socials en les quals creixen i es desenvolupen alguns infants.

Amb aquest projecte es vol donar una atenció prioritària a l’acompanyament a les famílies amb petita infància en situacions de més vulnerabilitat social, amb una resposta integral orientada a reforçar les seves capacitats en l’educació i la criança dels seus fills i filles.

El projecte també consolida la perspectiva comunitària de les escoles bressol, ja que ajuda a establir i reforçar llaços, relacions i xarxes dels centres amb altres serveis que els envolten, de caire social, de salut i comunitaris.

 

Espais familiars de criança municipals

A Barcelona hi ha 17 serveis d’espais familiars de criança municipals (EFCM), 7 dels quals gestionats per l’IMEB vinculats tant a equipaments de les bressol (Aurora i Cadí al districte de Ciutat Vella, Tres Tombs a l’Eixample i el Torrent a Nou Barris, i la nova escola Els Gats de Sants-Montjuïc), així com altres equipaments de proximitat en el cas de La Capsa de colors a Sants-Montjuïc, i el Bon Pastor a Sant Andreu. La inscripció a aquest servei municipal està oberta al llarg de tot el curs, sempre que hi hagi places vacants. Les famílies interessades en aquest servei s’han d’adreçar al centre per inscriure’s, preferiblement entre juny i setembre.Compartiu aquest contingut