Comença el període per sol·licitar els nous ajuts de fins a 6.000 euros per a la contractació de persones en atur : Servei de Premsa

Comença el període per sol·licitar els nous ajuts de fins a 6.000 euros per a la contractació de persones en atur

11/05/2021

L’Ajuntament de Barcelona destina 2,75 milions per a aquelles empreses de la ciutat i àrea metropolitana que tenen capacitat de generar llocs de treball i contractin persones empadronades a la ciutat. Aquests ajuts incentiven l’ocupació de qualitat, amb contractes a jornada completa i d’un mínim de sis mesos, i arribarà a crear uns 500 llocs nous de feina. Els nous ajuts Crea Feina Plus tindran un import superior si els contractes es fan a joves menors de 30 anys, persones de més de 45, o si es contracten dones. La sol·licitud dels ajuts (per contractes formalitzats des de l’1 de gener de 2021) es pot fer a través del web barcelonactiva.cat/creafeinaplus

Avui, dimarts 11 de maig, comença la nova edició de Crea Feina Plus, un programa de l’Ajuntament de Barcelona, gestionat per Barcelona Activa, per donar ajuts a les empreses que contractin nou personal. S’hi destinaran 2,75 milions d’euros d’ajuts directes a les empreses de la ciutat i àrea metropolitana que necessitin fer créixer la seva plantilla però la inestabilitat provocada per la Covid-19 hagi significat un factor desfavorable a l’hora de contractar.

Es tracta de l’aportació més gran feta en un programa similar per incentivar les contractacions i s’estima la creació de fins a 500 nous llocs de treball.

 

5.000 o 6.000 euros segons el perfil de persona contractada

Contractes a jornada completa, d’un mínim 6 mesos, i per a persones empadronades a la ciutat de Barcelona que es trobin en situació de desocupació, són algunes característiques de les relacions laborals promogudes. Cada empresa rebrà 5.000 euros per cadascun d’aquests contractes, i l’import pot arribar a 6.000 euros si la persona contractada pertany a un dels següents grups o col·lectius: dones; sèniors majors de 45 anys; o joves menors de 30 anys, que són segments de població on els indicadors demostren majors dificultats per trobar feina.

Els ajuts poden ser destinats tant a empreses petites, pimes i altres empreses, establiments i comerços, incloent-hi persones autònomes que tenen capacitat de generar nous llocs de treball. La subvenció, que arriba com a resposta a la disminució de la contractació laboral per la crisi de la COVID-19, forma part del pressupost extraordinari de 87 milions d’euros per donar impuls a l’àmbit econòmic, dins de les mesures plantejades en el marc del Centre de Coordinació de Resposta Econòmica (CECORE), on es fixen els plans municipals per la reobertura de l’economia. Gràcies a programes com aquest les empreses poden reprendre els seus plans de contractació, amb un suport públic per executar-los, i el teixit econòmic de la ciutat es recuperi.

El termini per presentar les sol·licituds serà fins al 15 de novembre de 2021, a través de www.barcelonactiva.cat/creafeinaplus, tramitades per l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa. Les empreses hauran de tenir present que es poden demanar un d’aquests ajuts per aquelles contractacions formalitzades des de l’1 de gener de 2021.

 

Per què s’ha creat el Crea Feina ‘Plus’

Aquest programa d’ajuts té com a objectiu reactivar l’economia local i està plantejat amb visió metropolitana, i amb col·laboració publicoprivada amb les empreses de la regió.

Entre els col·lectius més afectats segons els indicadors de les dades de l’atur, els joves continuen sent les persones més afectades. Així, amb dades d’abril, l’atur registrat en menors de 30 anys és de 14.984 persones i el primer trimestre -segons l’Enquesta de Població Activa-, la taxa d’atur del col·lectiu de 16 a 24 anys és de 43,2%.

Pel que fa les persones sènior, majors de 45 anys, són igualment conegudes les dificultats afegides d’aquest sector de població per tornar a trobar feina. A la ciutat suposen un grup de 46.725 persones, l’atur de les quals ha crescut un 9,9% en comparativa interanual.

En tant a l’altre sector de població d’especial atenció identificat, les 50.057 dones inscrites al registres de persones aturades a Barcelona al mes d’abril representen el 52,8% del total d’atur a Barcelona. La taxa d’atur femení és d’un 11,5% i en el darrer any el nombre de dones a l’atur ha crescut a la ciutat un 9,7%, tot afegint-se a altres problemàtiques que persisteixen dins l’àmbit laboral.Compartiu aquest contingut