Eufònic i el Museu Etnològic i de Cultures del Món creen la 1a edició d’Etnoscòpic, el festival d’arts contemporànies al voltant de l’etnologia, la ciència que estudia les cultures del món : Servei de Premsa

Eufònic i el Museu Etnològic i de Cultures del Món creen la 1a edició d’Etnoscòpic, el festival d’arts contemporànies al voltant de l’etnologia, la ciència que estudia les cultures del món

13/05/2021

El Festival Etnoscòpic és una coproducció entre el festival Eufònic i l’Institut de Cultura de Barcelona, i neix amb l’objectiu de pensar i reconsiderar la condició contemporània des d’una perspectiva plural i global, i amb la voluntat d’establir un diàleg artístic entre les cultures del món antic i actual, oferint una nova mirada vers la ciència dels pobles, que se celebrarà del 27 al 30 de maig a la seu del Museu Etnològic i de cultures del Món del carrer Montcada

El productor i músic de Nairobi KMRU, un dels principals exponents de l’escena musical experimental d’Àfrica Oriental i un dels més nous i màxims representants de la música ambient, serà l’encarregat d’obrir el festival amb un concert exclusiu a la majestuosa basílica gòtica de Santa Maria del Mar el dijous 27 de maig a les 20:30 hores

El festival d’arts contemporànies al voltant de l’etnologia també comptarà amb les actuacions musicals del portuguès Blacksea Não Maya, del percussionista i productor grec Christos Chondropoulos, el directe audiovisual del duet andalús Antropoloops, el pop radical psicodèlic d’Atomizador; la intervenció musical de CSFCMMCAB (Marc O’Callaghan), la compositora valenciana -i membre de Marala- Sandra Monfort, i de la sessió de músiques del món de la DJ Troya Modet

També participaran al festival Etnoscòpic l’artista Irena Visa, amb la creació d’una audioguia alternativa; el ballarí i performer Toni Jodar i la ballarina Raquel Gualtero, que presentaran dues peces en format vídeoinstal·lació al llarg dels quatre dies del festival, i els artistes Andrew Pekler, Martín Kaulen i Tabita Rezaire amb diferents instal·lacions sonores i visuals

El festival programa tres xerrades: l’artista Rosa Amorós parlarà sobre els vincles entre la seva col·lecció privada d’art primitiu i la seva pròpia obra escultòrica; la periodista i productora cultural Tania Adam conversarà sobre les diàspores negres i les músiques africanes, i el filòsof, escriptor i agitador cultural Franco “Bifo” Berardi parlarà sobre les transformacions del treball, la societat i els mitjans de comunicació en l’era de la globalització

L’accés al museu durant els dies del festival serà gratuït. Per a algunes activitats s’haurà de fer reserva prèvia i per a les activitats musicals serà necessari comprar entrada, disponible a partir del 18 de maig, al web del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Les localitats per al concert de de Nairobi KMRU a Santa Maria del Mar es podran adquirir a través del web d’Eufònic des d’avui.

Dossier de premsa i material gràficCompartiu aquest contingut