L’Arxiu Fotogràfic presenta l’exposició “Margaret Michaelis. Cinc dies pel barri Xino” : Servei de Premsa

L’Arxiu Fotogràfic presenta l’exposició “Margaret Michaelis. Cinc dies pel barri Xino”

14/05/2021

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (Pl. Pons i Clerch, 2) obre avui l’exposició Margaret Michaelis. Cinc dies pel barri Xino , que fins el 31 d’octubre mostra les fotografies que aquesta fotògrafa jueva d’origen polonès va fer del barri Xino de Barcelona el 1934.

Comissariada per Dolors Rodríguez Roig, l’exposició es centra en el fotoreportatge que Margaret Michaelis (Dzieditz, Polònia 1902 – Melbourne, Austràlia 1985) va fer l’abril del 1934 al barri del Raval per encàrrec del Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània ( GATCPAC) amb l’objectiu de proveir d’imatges l’exposició La Nova Barcelona , celebrada al subsòl de la plaça de Catalunya el juliol d’aquell mateix any, que presentava el Pla Macià.

Amb la seva càmera Leica, Michaelis va saber combinar l’encàrrec des de la perspectiva higienista del GATCPAC amb una mirada pròpia i respectuosa, tot enregistrant la vida i el caràcter del barri des de punts de vista inèdits. Aquesta selecció fotogràfica i documental permet entendre la transcendència del fotoreportatge, alhora que confirma la importància i la dimensió històrica de Michaelis.

També inclou l’exposició diferents reportatges d’arquitectura de l’autora i una mostra del seu pas pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya (1936).

 

Dossier de premsa i material gràficCompartiu aquest contingut