Detinguts a Barcelona un home i una dona que es dedicaven a la venda d’heroïna en el barri de Baró de Viver : Servei de Premsa

Detinguts a Barcelona un home i una dona que es dedicaven a la venda d’heroïna en el barri de Baró de Viver

15/05/2021

La investigació conjunta dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana es va iniciar a finals de març a partir d’una informació anònima que alertava de la venda de drogues des d’un pis d’aquest barri

La parella, amb diversos antecedents per tràfic de drogues, amagava al seu domicili dues armes de foc, abundant munició i armes blanques de grans dimensions

Agents de la Unitat d’Investigació i de la Unitat Territorial de Sant Andreu de la Guàrdia Urbana de Barcelona, juntament amb agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’investigació de la comissaria de Sant Andreu van iniciar fa uns mesos una  investigació sobre un grup de persones que es dedicava a la venda de substàncies estupefaents en el barri de Baró de Viver de Barcelona.

La investigació tenia el seu origen en unes queixes veïnals que manifestaven que hi havien persones toxicòmanes comprant substàncies estupefaents a un immoble del barri, i això els generava inseguretat per a ells mateixos i per als seus familiars. Els veïns es queixaven de forma anònima perquè els traficants els amenaçaven i  tenien por a represàlies, motiu pel qual no es coneixien denúncies d’aquest fet delictiu.

Arran de la investigació, basada principalment en vigilàncies, seguiments i intervencions de droga a compradors, es va constatar que les dues persones que vivien en el domicili investigat portaven a terme el tràfic de drogues de forma continuada, concretament heroïna, la qual distribuïen i venien a consumidors des del seu propi domicili.

El passat dimecres 13 de maig al matí, un dispositiu conjunt d’efectius dels dos cossos policials va fer una entrada i escorcoll per ordre judicial al domicili dels investigats amb l’objectiu de detenir-los. Els agents van intervenir estris necessaris per a treballar l’heroïna i distribuir-la, diners, objectes i armes, i tota la documentació que acreditava el flux de diners relacionats amb el tràfic d’estupefaents.

A l’interior de l’immoble hi havia les dues persones investigades que van quedar detingudes. Els investigadors van trobar dues armes de foc curta, un revòlver i una pistola semiautomàtica, amb considerable munició, sense trobar cap tipus de llicència i amagades a l’interior dels armaris dels dormitoris de les filles.

Es va localitzar també un arma blanca de grans dimensions, amagada amb una balança de precisió i estris per a la confecció d’embolcalls (retalls ja fets de mono-dosis).

Finalment es van comissar 3865 euros en bitllets fraccionats, obtinguts presumptament de l’il·lícit comerç de la venda de substàncies  estupefaents, amagats a l’interior d’un mitjó dins d’un calaix i que van ser lliurats al Jutjat.

La investigació es manté oberta per tal d’esclarir si els detinguts podrien estar implicats amb altres fets delictius.Compartiu aquest contingut