[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona farà millores en la urbanització de la ronda de Sant Antoni : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona farà millores en la urbanització de la ronda de Sant Antoni

29/05/2021Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament celebra una primera sessió amb el veïnat i els comerciants per definir de forma conjunta una actuació tàctica a la ronda, que ha esdevingut un punt central entre els barris del Raval i Sant Antoni

La intervenció permetrà renovar l’espai i guanyar nous usos, més zones de joc i d’estada per consolidar aquest bulevard com un espai pacificat i guanyat pel veïnat

S’hi invertirà 750.000€ i les obres començaran el febrer amb una durada prevista de tres mesos

Barcelona farà millores en la urbanització de la ronda de Sant Antoni. El Govern municipal tirarà endavant una actuació tàctica per dignificar-la, guanyar nous usos de joc i d’estada i consolidar-la com un espai pacificat i guanyat pel veïnat. Dijous passat es va presentar ja una primera proposta d’actuacions en una sessió de participació amb el veïnat i els comerciants de Sant Antoni, a l’Eixample, amb la voluntat de començar a treballar-la conjuntament i consensuar els canvis que es faran en el tram de la llosa de la ronda.

El desembre de 2018 la ronda es va recuperar per a ús veïnal després de nou anys d’acollir les carpes provisionals del Mercat de Sant Antoni. Aleshores es va adequar la llosa amb una acció artística de pintura vinculada al joc infantil, testos amb arbres, nou mobiliari urbà i un enllumenat millor. En aquest temps, els veïns i veïnes s’han fet seva la ronda, que ha esdevingut un punt central entre els barris de Sant Antoni i el Raval. Això ha suposat un ús intensiu de l’espai que ha fet necessari impulsar aquesta renovació.

El que es planteja ara és una intervenció tàctica en el tram de la ronda comprès entre els carrers del Comte d’Urgell i Casanovas, uns 4.500m2. Es preveu millorar l’accessibilitat de la llosa, introduir verd i mobiliari urbà i guanyar un espai d’entrada, amb noves zones de joc i per acollir activitats.

En concret, es proposa col·locar elements de fusta que envoltin tota la llosa i serveixin de graó, banc o grada. Les voreres es mantindran com a espai natural de passeig, i a la pròpia llosa hi haurà més verd i nou mobiliari urbà per acollir activitats i usos diversos a través dels espais següents:

Un cop presentada i debatuda per primer cop aquesta proposta inicial amb el veïnat i comerciants, ara continuarà la participació per anar definint el projecte definitiu. El pressupost que s’hi destinarà serà d’uns 750.000€, i es preveu que les obres comencin el febrer i durin tres mesos.

 

Una visió integral per la transformació de les rondes

Pel que fa a la urbanització definitiva de la ronda de Sant Antoni, el Govern municipal l’emmarca en el debat que cal fer de manera consensuada amb la ciutadania sobre el conjunt de totes les rondes que envolten Ciutat Vella. Caldrà fer-lo amb una visió integral que tingui com a premisses millorar l’espai públic, promoure la bicicleta i més verd i posar els vianants i la mobilitat sostenible al centre de les prioritats.

Caldrà també tenir-hi en compte els canvis importants a nivell d’usos i de mobilitat que s’han viscut últimament a l’entorn com la reobertura del mercat i la superilla o la reurbanització de la ronda de la Universitat. I també la situació i les necessitats derivades del context post-pandèmia.

 

Enllaços relacionats

Declaracions de Janet Sanz (àudio, wav)

Declaracions de Janet Sanz (vídeo, mp4)

Declaracions de Jordi Martí (àudio, wav)

Declaracions de Jordi Martí (vídeo, mp4)

Document relacionat 1/2

Document relacionat 2/2Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Eixample/ Ronda de Sant Antoni/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina