L’Ajuntament construirà una nova escola bressol municipal al barri de la Teixonera d’Horta-Guinardó : Servei de Premsa

L’Ajuntament construirà una nova escola bressol municipal al barri de la Teixonera d’Horta-Guinardó

02/06/2021



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El projecte, que ha estat presentat avui al barri, suposarà una inversió de 3,5 M€ i l’execució de l’obra es preveu que comenci a patir de febrer de 2022 i que l’obra s’acabi cap al mes de setembre de 2023

El nou equipament obrirà els dos serveis d’escola bressol i espai familiar de criança municipal el curs 2023-24, i serà un equipament obert al barri tal com preveu el pla d’educació de la petita infància

L’Ajuntament de Barcelona a través del Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut Municipal d’Educació, construirà una nova escola bressol municipal al barri de La Teixonera, al districte d’Horta-Guinardó. El nou centre educatiu, amb dues línies i set grups classe, s’edificarà al solar de titularitat municipal situat al carrer Arenys número 83, que té una superfície de 1.985 metres quadrats i en el qual s’aixecarà un edifici amb una superfície construïda de 1.525 metres quadrats.

Actualment el projecte tècnic es troba finalitzat i pendent del tràmit de licitació de les obres, que es farà la primera setmana de juliol. Es preveu començar l’execució de les obres cap al mes de febrer de 2022, amb la perspectiva de tenir l’edifici acabat al mes de setembre del 2023. L’actuació suposarà una inversió de 3,5 M€.

 

 

 

Tal com preveu el pla municipal d’educació de la petita infància presentat recentment per l’Ajuntament de Barcelona, aquest nou equipament obrirà dos serveis, el d’escola bressol per una banda i el d’espai familiar de criança municipal per l’altra. I a més a més serà un equipament obert al barri.

D’acord amb el projecte que ha estat presentat avui al barri, aquest edifici tindrà tres nivells en els quals dos seran els espais de l’escola bressol, mentre que l’últim, que tindrà accés directe des del jardí posterior al centre, acollirà els serveis de l’espai familiar de criança municipal i els espais de les instal·lacions.

En concret la distribució dels espais de l’escola es farà de la següent manera:

Pel que fa als espais exteriors, el nou centre educatiu disposarà d’una àmplia terrassa de 165 metres quadrats amb pèrgola a la planta primera, i d’un pati amb arbrat a la planta baixa de 250 metres quadrats, tots dos orientats cap al sud.

L’edifici aprofita el pendent del carrer Arenys per generar dues petites places o espais d’espera per l’entrada i sortida als equipaments públics existents. Una d’aquestes placetes es troba al costat dret, en un gran mirador a la vall, i serà un espai per l’entrada a l’escola bressol. L’altra es troba a la part esquerra i a un nivell més elevat de la vorera i és un espai per entrar al centre de salut, al centre cívic i també a les cuines de l’escola bressol.

A més a més, a la zona exterior, i orientat cap al nord, quedarà alliberat un espai públic de prop de 1.000 metres quadrats que es podrà utilitzar amb independència de l’escola bressol amb una zona d’uns 220 metres quadrats destinada a horts urbans. Aquest espai exterior, però, no s’habilitarà amb l’execució del projecte de l’escola bressol, sinó que està previst desenvolupar un projecte específic d’adequació en una segona fase d’actuació, que es durà a terme durant el proper mandat municipal.

El desnivell transversal existent en aquest solar esdevindrà, amb la construcció, un avantatge que permetrà que tant l’accés a l’escola bressol pel carrer Arenys, com l’accés a l’espai familiar per la zona lliure interior de l’illa, es produeixin a nivell de carrer.

La xarxa municipal d’escoles bressol de Barcelona té actualment 102 centres, que el curs que ve s’incrementaran i passaran a ser 103, amb la incorporació de la nova escola Els Gats, del carrer Roger al barri de Sants-Badal, al districte de Sants-Montjuïc.

Pel que fa al districte d’Horta-Guinardo, actualment compta amb 14 escoles bressol, i el projecte de la Teixonera esdevindrà, durant el curs 2023-24, el 15è centre d’aquest territori.





Paraules clau

Horta-Guinardó/ La Teixonera/ nova escola bressol municipal/