Comencen les oposicions a la Guàrdia Urbana, amb el percentatge de dones aspirants més alt de la història de les proves : Servei de Premsa

Comencen les oposicions a la Guàrdia Urbana, amb el percentatge de dones aspirants més alt de la història de les proves

05/06/2021Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest dissabte comencen les proves per a 259 places de Guàrdia Urbana, amb un 32% d’aspirants dones i un 68% d’aspirants homes

En total, són 4.827 aspirants, amb una edat mitjana de 33 anys en el cas de les dones, i de 32 anys en el cas dels homes

Amb la incorporació d’aquests agents, s’arribarà a la xifra d’agents més alta de la història del cos, amb 3.500 agents, i es dona compliment a un dels acords de Govern més destacats del mandat

La nova convocatòria manté la quota del 40% de dones en les noves incorporacions, pionera a tot l’Estat, i per primera vegada donarà punts el coneixement del xinès, l’àrab o l’urdú. Aquetes llengües s’incorporen com opcions a la prova d’idiomes que fins ara era només de llengua anglesa. Del total d’aspirants, 2.457 han demanat fer la prova d’anglès, 30 d’àrab, 1 d’urdú i 4 de xinès.

La convocatòria de places per accedir al cos de la Guàrdia Urbana forma part del segon paquet d’oposicions per al conjunt d’àrees de l’Ajuntament més gran del mandat, amb 1.239 places en total per al 2021

L’Ajuntament de Barcelona inicia avui les proves d’oposicions per a les 259 places de Guàrdia Urbana. La incorporació dels agents que obtindran plaça en aquesta convocatòria permetran assolir l’objectiu d’arribar a 3.500 agents en el cos, la xifra més elevada de la història, i donarà compliment a un dels acords de Govern més destacats del mandat.

 

 

 

 

El percentatge de dones aspirants a les oposicions de Guàrdia Urbana és el més alt de la història de les proves. Concretament, del total de 4.827 aspirants que hi podran participar, el 32% són dones (un total de 1.546 aspirants) i el 68% són homes (un total de 3.281 aspirants). L’edat mitjana entre les aspirants dones és de 33 anys, mentre que entre els homes és de 32 anys.

 

 

Per tal d’arribar a l’equilibri entre agents homes i dones en el cos, la convocatòria manté les mesures per fomentar la incorporació de més dones a la Guàrdia Urbana, amb l’objectiu d’arribar a la quota del 40% de dones a la plantilla del cos i pal·liar així el fort desequilibri que hi ha actualment al cos. Actualment, en el conjunt de la plantilla de Guàrdia Urbana, un 84,18 % són homes i un 15,81 % són dones.

A més d’aquestes mesures, es continuen incorporant altres novetats per tal que el cos sigui cada cop més un reflex de la societat barcelonina. Així, a més d’incorporar les proves d’idiomes de llengua anglesa com ja es ve fent en els darrers anys, per primera vegada també puntuarà el coneixement del xinès, l’àrab i l’urdú, tres dels idiomes més presents com a llengües maternes entre els barcelonins i barcelonines. En la convocatòria que comença avui dissabte, 2.457 aspirants han demanat fer la prova d’anglès, 30 d’àrab, 1 d’urdú i 4 de xinés.

A banda, també per primera vegada podran postergar la prova física no només les dones que estiguin embarassades en el moment de l’examen, sinó també aquelles que acreditin estar en situació de postpart de fins a les 16 setmanes posteriors al naixement del fill o filla. En aquest cas el tribunal assenyalarà una nova data per a la realització de la prova que haurà de ser anterior a la publicació de la llista de persones aspirants proposades per a realitzar la fase de formació selectiva.  Aquesta flexibilització s’aplicarà tant a Guàrdia Urbana com a Bombers.

L’increment d’efectius de la Guàrdia Urbana i les novetats de les darreres convocatòries són fonamentals per continuar el seu apropament a la ciutadania i al conjunt dels 73 barris, augmentar les tasques de prevenció que el cos ja duu a terme i introduir-hi de noves en diferents àmbits.

Paraules clau

guàrdia urbana/ Guàrdia Urbana de Barcelona/ gub/ oposicions/