L’Arxiu Municipal de Barcelona commemora l’agregació de Sarrià i reflexiona sobre la configuració de la Barcelona contemporània : Servei de Premsa

L’Arxiu Municipal de Barcelona commemora l’agregació de Sarrià i reflexiona sobre la configuració de la Barcelona contemporània

06/06/2021

Els dies 11 i 12 de juny se celebra la III Jornada de recerca històrica dels barris de Barcelona amb la participació de centres d’estudi i recerca, i professionals de la investigació local

La Jornada s’organitza coincidint amb el centenari de l’agregació de Sarrià a la capital catalana l’any 1921 i reflexiona sobre la configuració municipal de la ciutat des de final del segle XIX fins als nostres dies

La trobada permet conèixer de primera mà quines són les principals recerques que es duen a terme i els recursos documentals sobre la història de la ciutat que ofereix l’Arxiu

L’Arxiu Municipal de Barcelona organitza, cada dos anys, la Jornada de recerca històrica dels barris de la ciutat amb l’objectiu d’aplegar, en un mateix fòrum de debat, les persones de l’àmbit de la investigació local, dels centres d’estudis, professionals de l’arxivística i públic interessat en conèixer, de primera mà, quines són les principals recerques que es duen a terme i els recursos documentals sobre la història de la ciutat que ofereix l’Arxiu.

Aquest any, coincidint amb el centenari de l’agregació de Sarrià a la capital catalana l’any 1921, la tercera edició de la Jornada de recerca històrica dels barris de Barcelona proposa reflexionar sobre la configuració municipal de la ciutat des de final del segle XIX fins als nostres dies. La jornada compta amb la participació dels centres d’estudi i recerca de Barcelona com ara el Taller d’Història de Sarrià, el Centre d’Estudis Ignasi-Iglésias, el Grup-Taller d’Història de la Torre de la Sagrera, l’Arxiu Històric de Roquetes, El Pou. Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada, l’Arxiu Històric del Poblenou, el Taller d’Història del Clot-Camp de l’Arpa, Memòria en moviment de Sants, o el Taller d’Història de Gràcia.

La Jornada tindrà lloc durant la tarda de divendres, 11 de juny, a la Seu del Consell Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi (de 18 a 20.30 h), i tot el matí de dissabte, 12 de juny, al Born Centre de Cultura i Memòria (de 9.30 a 14 h).

Per poder consultar tota la informació sobre la Jornada, en aquest tríptic consta el programa dels dos dies.Compartiu aquest contingut