Barcelona referma el seu compromís amb Casa Àsia en la celebració del seu vintè aniversari : Servei de Premsa

Barcelona referma el seu compromís amb Casa Àsia en la celebració del seu vintè aniversari

07/06/2021Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcaldessa es compromet a trobar juntament amb Generalitat i Estat una solució a la ubicació de Casa Àsia i considera “engrescadora” la proposta d’ubicar-la al Palau de Pedralbes, una proposta que requereix la implicació de totes les administracions per fer-se realitat

Durant l’acte institucional commemoratiu, l’alcaldessa ha defensat la necessitat de seguir enfortint les relacions amb la regió Àsia-Pacífic i ha destacat el paper de Casa Àsia “com a pont empresarial, cultural i social amb la regió més dinàmica del món”

L’alcaldessa, Ada Colau, ha reiterat el compromís de Barcelona amb Casa Àsia durant l’acte institucional que ha tingut lloc aquest migdia al Palau de Pedralbes per commemorar el 20è aniversari de Casa Àsia i que, entre d’altres aspectes, es concreta en trobar una seu definitiva a una institució “que és un honor que estigui a la nostra ciutat” i que “és un pont que situa Barcelona com a lloc de trobada entre Europa i Àsia i el Pacífic”.

 

 

“Casa Àsia el principal organisme de diplomàcia pública a l’Estat per a la regió d’Àsia-Pacífic, i vull aprofitar el vintè aniversari per reiterar, de manera clara i ferma,  el compromís de trobar una solució a la ubicació actual de Casa Àsia”. Colau ha avançat que “l’Ajuntament de Barcelona ja ha fet una primera proposta engrescadora”, per ubicar-la al Palau de Pedralbes,  que requereix de la implicació de totes les administracions per fer-se realitat. “Aquesta proposta s’ha de treballar amb el conjunt de les institucions, amb la Generalitat i l’Estat, i estic segura que trobarem la manera de resoldre el més aviat possible aquesta seu, que ha de ser el més adequada i estar a l’alçada d’un projecte tan rellevant i tan important per la nostra diplomàcia”, ha dit Colau.

L’acte institucional ha comptat amb la presència, entre d’altres personalitats, de la ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya; la consellera d’Acció Exterior i Transparència, Victòria Alsina; el director general de Casa Àsia, Javier Parrondo; el regidor d’Internacionalització de l’Ajuntament de Madrid, Santiago Saura, així com la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet i ambaixadors i cònsols d’Àsia-Pacífic.

L’alcaldessa ha volgut felicitar Casa Àsia “pels seus 20 anys d’extraordinària trajectòria, que l’han consolidat en un referent imprescindible de les relacions amb Àsia-Pacífic, tant per a la ciutadania i les institucions de Barcelona, com a escala estatal”. Segons Colau “Casa Àsia és una institució de diplomàcia pública d’una transcendència fonamental en els temps actuals. És un pont que ens uneix amb la regió més dinàmica del món i que jugarà un rol clau i estratègic en els propers anys. El camp gravitatori internacional està decantant-se cap a Àsia i ens agrada viure en un món policèntric”, ha afegit.

“Barcelona es ja una ciutat de projecció global i vol continuar exercint el seu paper en l’àmbit internacional com a actor diplomàtic. Només amb una estratègia de diplomàcia multinivell, que apropi ciutats i ciutadania, es podran construir relacions sòlides amb Àsia. I, en aquesta estratègia bidireccional, que instruments com Casa Àsia, són un tresor, son molts preuats”, ha dit.

Colau ha desgranat que en l’actual moment de reactivació, “Casa Àsia és un pont empresarial i econòmic, un actor clau per afavorir la internacionalització de les empreses a l’Àsia i atraure inversions a la nostra ciutat i al nostre país”. Però també ha destacat els eu paper com a pont cultural social i educatiu.

L’acte també ha comptat amb les intervencions dels signants de l’acord de constitució de Casa Àsia: Josep Piqué, exministre d’Afers Exteriors i Joan Clos, exalcalde de Barcelona així com de Humayoon Rasaw, ambaixador de l’Afganistan a Espanya, degà del grup d’ambaixadors d’Àsia-Pacífic a Espanya. En un acte que també ha comptat amb actuacions musicals, el director de Casa Àsia ha presentat el programa especial d’activitats que s’ha organitzat per commemorar el 20è aniversari i que durarà fins a novembre de 2022.

Durant l’acte s’han lliurat els Premis Casa Àsia 2021 als quatre guardonats: l’editorial Satori Edicions en la categoria Economia i Empresa, la parlamentària afganesa, Fawzia Koofi, en la categoria Diversitat i Desenvolupament Sostenible, el sinòleg Xulio Ríos a la de Política i Societat, i la Universitat de Sant Tomás (UST) de Filipines en la categoria Educació i Ciència.

Paraules clau

Casa Àsia/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina