L’Ajuntament i La Vanguardia signen un acord per publicar els articles que Antonio Machado va escriure al diari : Servei de Premsa

L’Ajuntament i La Vanguardia signen un acord per publicar els articles que Antonio Machado va escriure al diari

08/06/2021

L’Ajuntament de Barcelona i La Vanguardia han signat avui un acord per tal d’editar i difondre una publicació monogràfica amb els articles que Antonio Machado va escriure a La Vanguardia durant la seva estada a la ciutat (abril 1938-gener 1939). El consistori editarà aquesta publicació, que anirà acompanyada de textos complementaris com notes crítiques, cronologies o informacions de context.

L’acord l’han signat avui el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el director de La Vanguardia, Jordi Juan.

L’Ajuntament va aprovar al juliol de 2020 l’adhesió de la ciutat a la Red de Ciudades Machadianas. Es tracta d’una associació de municipis que té com a objectiu principal difondre la figura, l’obra i la vida d’Antonio Machado, així com promoure l’intercanvi i promoció d’experiències entre els socis.

 

 

La pertinença de Barcelona a aquesta Xarxa permet posar en valor la figura d’Antonio Machado, donar a conèixer la vinculació amb la ciutat i contribuir al coneixement de la seva obra, patrimoni cultural universal i part també de la història de Barcelona.

La Red de Ciudades Machadianas està formada, a més, per les ciutats de Sevilla, Sòria, Segovia, Baeza, Cotlliure, Rocafort i Madrid. Barcelona en forma part en tant que darrera residència de Machado abans de l’exili. A la primavera de 1938, l’escriptor va deixar Rocafort i es va traslladar a Barcelona. Durant aquest període va col•laborar amb La Vanguardia on va escriure un total de 29 articles, la majoria dins de la sèrie “Desde el mirador de la Guerra”.Compartiu aquest contingut