Francesc Castellana, nou president del Consell Econòmic i Social de Barcelona : Servei de Premsa

Francesc Castellana, nou president del Consell Econòmic i Social de Barcelona

09/06/2021

El Ple del CESB ha aprovat el relleu en la presidència que assumeix Francesc Castellana

EL CESB és un organisme creat per fomentar la concertació i el diàleg en l’àmbit econòmic i social amb els agents més representatius de Barcelona

El Ple del Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB) s’ha reunit avui per aprovar la proposta de nomenament de Francesc Castellana, com a nou president, per un període de quatre anys.

El nou president del CESB haurà de fer front a una nova etapa de la institució reforçant el seu paper com a espai de reflexió, anàlisi i proposta davant els reptes socioeconòmics locals, on cal sumar esforços per sortir de la crisi econòmica, generar nous consensos de ciutat i que aporti valor a l’agenda econòmica de Barcelona.

El manteniment i creació d’ocupació de qualitat, la inversió dels fons europeus en la recuperació de la petita economia o l’impuls de la FP Dual i el reskilling professional, seran alguns del temes sobre els que el CESB haurà de treballar els propers mesos.

Francesc Castellana, expert en l’àmbit de l’ocupació, va ser sindicalista dels anys setanta a finals dels anys vuitanta, va ocupar diferents càrrecs de responsabilitat dins de Comissions Obreres, d’entre elles va ser secretari general de CCOO al Baix Llobregat. Tanmateix, ha desenvolupat responsabilitats institucionals a l’administració local, la Generalitat de Catalunya i l’Estat, destacant la posició de director general del Servei d’Ocupació de Catalunya. Finalment, ha desenvolupat la seva vida laboral en el sector farmacèutic i la consultoria.

El Ple ha agraït la feina realitzada pel president sortint, Juan José Casado, que ha conduït el CESB en una etapa complexa des de juny de 2019, fins a l’actualitat, amb un 2020 marcat per l’esclat de la pandèmia.

El CESB és un òrgan consultiu i de participació per fomentar la concertació i el diàleg en l’àmbit econòmic i social de Barcelona. Es va crear fa gairebé 30 anys (1992) per millorar les polítiques econòmiques de l’Ajuntament de la mà dels agents socials i econòmics més representatius de la ciutat de Barcelona.Compartiu aquest contingut