Barcelona reduirà el 50% dels processos i el 50% del temps per fer qualsevol activitat econòmica en els propers 5 anys : Servei de Premsa

Barcelona reduirà el 50% dels processos i el 50% del temps per fer qualsevol activitat econòmica en els propers 5 anys

11/06/2021

Jaume Collboni ha presentat la Mesura de Govern “Pla Barcelona Fàcil” davant de representants de col·legis professionals de Catalunya, institucions i altres agents econòmics de la ciutat

L’objectiu és facilitar el camí cap a l’obertura de nova activitat econòmica i empresarial a la ciutat, fent que els tràmits i recursos siguin òptims, ràpids i eficients

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, s’ha reunit aquest matí amb representants de col·legis professionals de Catalunya, institucions i altres agents econòmics per presentar la Mesura de Govern “Pla Barcelona Fàcil”.

Els àmbits d’actuació del Pla, que tenen en compte el nou context econòmic postCovid i globalitzat, s’han exposat davant de representants de diferents agents econòmics. A la reunió han assistit: el Consell de Gremis, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), el Col·legi de  Gestors Administratius, el Col·legi d’Agents Comercials, el Col·legi de Màrqueting i Comunicació, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació 22@Network, Barcelona Global, la subdelegació del Govern espanyol a Barcelona, PIMEC, ICEX, Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i l’Associació Catalana d’Executius ACEDE.

 

 

 

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha declarat que “Barcelona reduirà el 50% dels processos i el 50% del temps per fer qualsevol activitat econòmica en els propers 5 anys”. “En aquest nou escenari post-pandèmia, les ciutats tenim un paper fonamental en el lideratge de la reactivació econòmica. L’atracció i retenció de talent i d’inversions s’ha convertit en una de les nostres prioritats”, ha reblat el tinent.

Jaume Collboni ha remarcat que “volem fer de Barcelona el lloc idoni per emprendre, que tothom que tingui una bona idea pugui i vulgui desenvolupar-la a Barcelona”. I ha afegit que  “estem decidits a impulsar una “Barcelona fàcil”. Una Barcelona que fomenta i facilita l’activitat econòmica a tota la ciutadania.”

L’objectiu principal d’aquest Pla és aplanar el camí cap a l’obertura de nova activitat econòmica i empresarial a la ciutat, fent que els tràmits i recursos siguin òptims, ràpids i eficients i, alhora, que la ciutadania percebi la interacció amb l’Ajuntament més propera, accessible i eficaç. Amb aquesta Mesura, s’identificaran millores en la creació d’activitat econòmica d’inici a fi del procés, considerant els procediments interns de l’Ajuntament amb les diferents àrees i entitats involucrades (Promoció Econòmica, Urbanisme, Barcelona Activa, Districtes, entre d’altres).

En un context de societats globalitzades, el paper de les administracions públiques és considerat clau per fomentar o restringir l’activitat econòmica i empresarial, i Barcelona aposta per expandir l’activitat econòmica i emprenedora de la ciutat.

Entre els valors que regeixen el “Pla Barcelona Fàcil”, hi ha l’empatia i el suport proper a les preocupacions de les persones residents a Barcelona que volen muntar una empresa o tramitar qualsevol activitat econòmica, la qualitat en l’atenció i la transparència en la informació, i la innovació de l’Ajuntament en avançant-se a les demandes i responent de forma àgil i ràpida a les noves necessitats.Compartiu aquest contingut