Ada Colau obre la reunió anual del Cercle d’Economia i demana optimisme, diàleg i entesa : Servei de Premsa

Ada Colau obre la reunió anual del Cercle d’Economia i demana optimisme, diàleg i entesa

16/06/2021

L’alcaldessa convida els empresaris a ser agents de canvi per impulsar l’economia digital i verda i posa Barcelona d’exemple de lideratge i innovació

Reivindica l’aposta municipal per la innovació, la sostenibilitat i l’entorn digital: Barcelona està troba entre les millors ciutats per viure i treballar i està liderant les posicions de les capitals més competitives i amb major atracció

Colau destaca la importància de l’arribada dels fons europeus i demana a totes les administracions diàleg i entesa

Optimisme, diàleg i entesa. Aquest és el missatge que avui l’alcaldessa de Barcelona ha volgut traslladar en l’obertura de la reunió del Cercle d’Economia, que ha compartit amb el president de de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president de l’entitat, Javier Faus. Colau ha donat la benvinguda de les jornades convidant els empresaris a ser agents de canvi per impulsar l’economia digital i verda, i explicant el paper capdavanter i de lideratge que està jugant Barcelona conjuntament amb altres ciutats globals, que volen ser referents per un canvi cap a la mobilitat sostenible, la millora de l’espai públic i l’enfortiment de la cohesió social.

 

 

“Les empreses volen instal·lar-se allà on viure és agradable, ciutats on es pugui treballar, viure, amb espais verds, bons serveis públics, i que treballen per reduir la contaminació i les desigualtats. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible no són un pin”, ha afirmat l’alcaldessa, que ha situat els fons europeus com una gran oportunitat per fer un salt en els objectius que ja té plantejats la capital catalana per afrontar la transició digital i climàtica, evitant el monocultiu i apostant per la diversificació econòmica. La dirigent municipal ha citat Wallbox com a exemple i cas d’èxit, una empresa amb seu social a Barcelona, que aposta per l’economia verda, tecnològica i d’alt valor afegit.

Ada Colau ha defensat que Barcelona està ben posicionada i ha recordat que els rànquings internacionals la situen entre els 20 millors capitals del món per viure i treballar, en segona posició mundial en atracció del sector tecnològic i en els primers llocs de la llista de ciutats més competitives en l’àmbit de la innovació. “El món està canviant, i Barcelona està ben posicionada per superar la pandèmia. Però no s’hi val fer més del mateix. Barcelona, amb un extraordinari dinamisme, ha de liderar aquesta transformació”, ha assegurat l’alcaldessa davant l’auditori econòmic, on s’ha compromès a seguir treballant per facilitar l’activitat econòmica, reduir els tràmits, ajudar a reactivar el comerç i la restauració i garantir que els fons europeus serveixin també per prioritzar els barris més afectats i que necessiten major atenció.

L’alcaldessa ha destacat també el nou escenari polític i ha esperonat a totes les administracions a treballar pel nou clima de diàleg i d’entesa a Barcelona, Catalunya i Espanya, i ha felicitat el Cercle d’Economia, que aquest any recupera la seva reunió anual i a qui ha demanat seguir col·laborant amb els reptes compartits.Compartiu aquest contingut