Barcelona ret homenatge a l’escriptor Carlos Ruiz Zafón : Servei de Premsa

Barcelona ret homenatge a l’escriptor Carlos Ruiz Zafón

16/06/2021

Dijous 17 de juny , a les 18 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (Plaça Sant Jaume, 1) tindrà lloc l’acte d’ homenatge a l’escriptor Carlos Ruiz Zafón, coincidint amb el primer aniversari de la seva mort. A l’acte hi participaran Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Jose Creuheras, president del Grup Planeta, i  MariCarmen Bellver, vídua de l’escriptor. L’homenatge està plantejat com el tribut de la ciutat a un dels seus escriptors més estimats, que amb les seves obres ha  contribuït de manera destacada a la projecció de Barcelona al món.

A l’homenatge hi intervindran algunes persones molt properes a Ruiz Zafón, com els periodistes Josep Cuní, Sergi Dòria i Sergio Vila-Sanjuán, l’escriptor Eduardo Mendoza, l’agent literària Antonia Kerrigan i l’editor Emili Rosales, que recordaran la figura i l’obra de l’autor desaparegut. Durant l’homenatge sonaran algunes de les composicions musicals creades i interpretades per Ruiz Zafón i es projectaran dos peces audiovisuals: un recorregut per la Barcelona literària que va immortalitzar als seus llibres, i una selecció de testimonis d’alguns dels seus lectors.

Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 25 de setembre de 1964- Los Ángeles, 19 de juny de 2020) és un dels autors més reconeguts de la literatura internacional dels nostres dies i l’escriptor espanyol més llegit en tot el món després de Cervantes. Les seves obres s’han traduït a més de 50 idiomes. L’any 1993 es va donar a conèixer amb El príncep de la boira, que forma, juntament amb El Palau de la Mitjanit i Les llums de setembre, la Trilogia de la Boira. L’any 1998 arriba Marina. El 2001 publica L’ombra del vent, la primera novel·la de la saga d’ El cementiri dels llibres oblidats, que inclou El Joc de l’Àngel, El presoner del Cel i El laberint dels Esperits, un univers literari que ha esdevingut un dels grans fenòmens de les lletres contemporànies als cinc continents.

 

ATENCIÓ MITJANS:

Per cobrir l’acte de manera presencial és imprescindible confirmar assistència a premsaicub@bcn.cat

Per restriccions d’aforament, només es permetrà l’accés al Saló de Cent als mitjans gràfics. La resta de periodistes podran seguir l’homenatge a través de les pantalles habilitades al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte es retransmetrà en directe a través del lloc web del Servei de premsa de l’Ajuntament.

 

 

Per a més informació, contacteu amb Laura Franch a lfranch@planeta.esCompartiu aquest contingut