Barcelona serà la seu de la quarta edició de l’International Social Housing Festival el 2023 : Servei de Premsa

Barcelona serà la seu de la quarta edició de l’International Social Housing Festival el 2023

16/06/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El certamen està organitzat per Housing Europe, la Federació Europea d’Habitatge Públic, Cooperatiu i Social, format per operadors d’habitatge de 24 a països que engloben un total de 26 milions d’habitatges, l’11% de tot el parc de la UE

L’edició de 2021, que no s’ha pogut celebrar per la pandèmia, s’ha convertit en el festival cinematogràfic en línia Social Housing Film Festival, on Barcelona està representada per un documental sobre el programa municipal de Cohabitatge i un film centrat en una promoció pública d’habitatges amb serveis per a gent gran de Glòries

Barcelona ha estat escollida per organitzar la quarta edició de l’International Social Housing Festival, que tindrà lloc el 2023. Aquest esdeveniment ha esdevingut el punt de trobada bianual de les organitzacions membres de la xarxa Housing Europe, la Federació Europea d’Habitatge Públic, Cooperatiu i Social, que aglutina 43.000 agents proveïdors d’habitatge públic, social i cooperatiu, entre administracions públiques, col·lectius socials, el sector professional, així com el món universitari, entre d’altres, i esdevé l’ocasió per articular unitat d’objectius, sobretot de cara a les institucions europees.

Els membres de Housing Europe provenen de 24 països de la Unió Europea, i els diferents operadors que la integren engloben fins a 26 milions d’habitatges, el que significa l’11% de tot el parc habitacional de la UE i una llar per uns 49 milions d’europeus. Entre tots ells figura l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB), acompanyat a nivell de Catalunya i de l’Estat per l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya (GHS) i l’Asociación Española de Gestores Públicos de Vivienda y Suelo (AVS), respectivament.

La primera edició del certamen es va celebrar el 2017 a Àmsterdam i va comptar amb la participació de 1.300 persones en un total de 45 esdeveniments, unes xifres que es van veure sensiblement incrementades el 2019, amb la segona edició a Lió. En aquesta ocasió hi van participar 5.000 persones en 70 esdeveniments diferents i l’Ajuntament de Barcelona va ser premiat per la seva estratègia anti-especulació, així com també es va reconèixer la tasca de la cooperativa d’habitatge de La Borda.

 

El 2021, edició cinematogràfica en línia

A causa de la pandèmia, no s’ha pogut celebrar l’edició prevista per aquest 2021 que s’havia de celebrar a Hèlsinki i que finalment s’ha posposat fins al juny de 2022. Amb l’objectiu de mantenir l’edició del 2021, el 16 i 17 de juny tindrà lloc una edició cinematogràfica en línia, el Social Housing Film Festival, amb la inclusió de 18 pel·lícules que es podran veure en directe, prèvia inscripció al web del festival.

Barcelona estarà representada al festival amb el film “Ciutat de Granada 145-147-149”, centrada en el dia a dia de la promoció d’habitatges per a gent gran inaugurada el 2020, on viuen 127 persones amb serveis específics i amb un model d’acompanyament que fuig de l’assistencialisme i afavoreix la creació de comunitat. La pel·lícula es podrà veure dijous 17 de juny a les 15.00 hores.

L’Ajuntament de Barcelona també hi participarà amb la projecció d’un breu documental sobre el programa de cohabitatge de l’Ajuntament, “Barcelona s’obre al cohabitatge”, i la participació com a ponent de la regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucia Martín, en una sessió en línia sobre la Nova Bauhaus Europea.

 

Més informació:

Web de l’International Social Housing Festival: https://socialhousingfestival.eu/info/ishf/

Web del Social Housing Film Festival: https://www.socialhousingfilmfestival.eu/

Documental “Barcelona s’obre al cohabitatge. Una altra manera de viure”: https://www.youtube.com/watch?v=tfFjrjOZxyA





Paraules clau

cohabitatge/ habitatge/ International Social Housing Festival/ Social Housing Film Festival/