Un estudi de la UPF-BSM valora en 2.400 milions d’euros anuals l’impacte econòmic, social i ambiental de TMB : Servei de Premsa

Un estudi de la UPF-BSM valora en 2.400 milions d’euros anuals l’impacte econòmic, social i ambiental de TMB

16/06/2021



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’activitat de l’empresa dinamitza el territori metropolità i tot Catalunya amb la creació d’un valor que multiplica per 6,5 les aportacions rebudes per a la prestació del servei i triplica els llocs de treball directes

L’activitat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), el grup públic que gestiona les xarxes de metro i autobusos, genera un valor global de 2.395,6 milions d’euros anuals per al conjunt de Catalunya, 6,5 vegades més del que rep com a aportacions de les administracions, segons ha calculat un estudi pioner de la UPF Barcelona School of Management. L’estudi, que s’ha presentat avui a l’auditori de la UPF-BSM, conclou que TMB funciona com un veritable tractor econòmic i social que empeny i dinamitza el territori on dona servei.

Els autors de l’estudi han estat Oriol Amat, actual rector de la Universitat Pompeu Fabra, i Erola Palau, investigadora de l’àrea d’Operacions i Tecnologia de la UPF Barcelona School of Management.

L’objectiu de l’estudi era calcular el valor global que l’activitat de TMB va generar al territori on presta servei –Barcelona i 10 municipis del continu urbà–, a la resta de l’àrea metropolitana i al conjunt del país durant l’any 2019. Si bé hi ha exemples d’estudis semblants pel que fa a l’impacte econòmic d’una empresa en el territori, per primera vegada s’ha mesurat també la contribució d’un operador de transport públic en termes socials i mediambientals.

 

Descarregar nota en format PDF





Paraules clau

tmb/