Barcelona celebra un concert commemoratiu del Dia de l’Orgull LGTBI el 28 de juny : Servei de Premsa

Barcelona celebra un concert commemoratiu del Dia de l’Orgull LGTBI el 28 de juny

17/06/2021

El concert serà gratuït i amb un aforament limitat a 3.000 persones. L’estadi Olímpic de Montjuïc acollirà les actuacions de Rigoberta Bandini, Camela, Hidrogenesse, Ricky Merino i Joan Colomo

L’actuació s’emmarca en els actes de celebració del Pride! BCN i compta amb el suport de l’Ajuntament, que enguany ha reforçat la seva aportació per fer possible la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI en l’actual context de pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona i el Pride! BCN han establert una coproducció per celebrar un concert commemoratiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI el proper 28 de juny. L’esdeveniment comptarà amb les actuacions dels artistes i grups musicals Rigoberta Bandini, Camela, Hidrogenesse, Ricky Merino i Joan Colomo. A més, també actuaran les agrupacions corals LGTBI de la ciutat, els Barcelona Rainbow Singers i els Barcelona Gay Men’s Chorus.

El concert serà gratuït i tindrà lloc a l’Estadi Olímpic de Montjuïc amb un aforament limitat a 3.000 espectadors i espectadores que hauran de realitzar una inscripció prèvia a través de la pàgina web Pride! Barcelona. L’inici del concert serà a les 18.30 hores i l’obertura de portes una hora abans, a les 17.30 hores.

L’acte, que es desenvoluparà en format de gala, comptarà també amb la conducció de Supremme De Luxe, Sharonne i Víctor F. Clarés on se celebrarà la tradicional Recepció del Pride! BCN i es llegirà el manifest en favor dels drets de les persones amb VIH. Sota el lema I=I Indetectable igual a intransmissible, es vol donar a conèixer el fet que les persones amb VIH en tractament que tenen càrrega viral indetectable no poden transmetre el virus.

 

 

L’esdeveniment garanteix totes les mesures i recomanacions sanitàries vigents. L’ús de la mascareta serà obligatori durant tot l’acte i les localitats mantenen la distància de seguretat recomanada entre assistents, que hauran de romandre asseguts i assegudes durant tot el concert.

 

 

Malgrat les limitacions imposades per la situació sanitària, l’Ajuntament Barcelona no ha volgut renunciar a commemorar una data tan assenyalada i, a través del programa d’activitats que planteja pel Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, demostra de nou el seu compromís amb la diversitat sexual i de gènere i amb les reivindicacions de les persones LGTBI. La coproducció d’aquest concert ha estat possible gràcies a l’increment de l’aportació que l’Ajuntament fa a través de l’Àrea de Promoció Econòmica per posicionar Barcelona com una ciutat obert ai acollidora amb les persones LGTBI.

Barcelona sempre ha estat una ciutat pionera en la defensa de la diversitat sexual i de gènere. Per aquest motiu, cada 28J, commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI per reivindicar els drets i llibertats de les persones LGTBI. La campanya de comunicació d’enguany homenatja les persones que, durant dècades, han lluitat per una Barcelona oberta, diversa i lliure, com l’artista Ocaña o la transsexual Sonia Rescalvo. Els cartells són obra de la il·lustradora Genie Espinosa i acompanyaran les diferents activitats que ha organitzat l’Ajuntament per celebrar el 28J.

El Dia Internacional de l’Orgull LGTBI començarà amb la tradicional penjada del penó amb els colors de l’Arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament, continuarà amb una concentració d’entitats del col·lectiu LGTBI a la plaça Sant Jaume i acabarà el concert commemoratiu a l’Estadi Olímpic de Montjuïc. D’altra banda, durant els mesos de juny i juliol, set institucions culturals de la ciutat han decidit sortir de l’armari i transformar els seus espais i la seva programació en un terreny de celebració de la diversitat sexual i de gènere a través d’exposicions temporals, visites comentades, itineraris especials i xerrades  on es donaran a conèixer realitats poc representades o desconegudes relacionades amb el col·lectiu LGTBI.

Més informació sobre aquesta iniciativa: https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2021/06/11/lorgull-lgtbi-envaeix-set-museus-i-monuments/Compartiu aquest contingut