Ciutat Meridiana estrena un nou parc amb zona esportiva : Servei de Premsa

Ciutat Meridiana estrena un nou parc amb zona esportiva

18/06/2021

La reurbanització de l’antic camp de futbol de Ciutat Meridiana s’inaugura aquesta tarda, a les 19 hores, coincidint amb el primer dia d’activitats de la Festa Major del Barri. Comptarà amb la participació de l’alcaldessa, Ada Colau; el regidor de Presidència i Pla de Barris, Jordi Martí; i el regidor del districte de Nou Barris, Xavier Marcé

El Parc de l’Aqüeducte esdevé un punt de referència per al veïnat qui podrà gaudir de zones d’estada, àrees de joc infantil i equipaments esportius com una pista de futbol 7, una de bàsquet i 8 pistes de petanca

El projecte de reforma s’ha dut a terme en el marc del Pla de Barris i ha comptat amb la participació del veïnat

Avui també s’estrena l’enllumenat ornamental de l’Aqüeducte que ressaltarà la bellesa del conjunt arquitectònic

El districte de Nou Barris celebra aquesta tarda la inauguració del futur Parc de l’Aqüeducte tot coincidint amb el primer dia d’activitats de la Festa Major de Ciutat Meridiana. Situat a l’antic camp de futbol de Ciutat Meridiana, esdevé un espai verd de 12.260 m2 que aplega diferents zones d’estada i espais lúdics per als veïns i veïnes del barri.

La reurbanització integral de l’antic camp de futbol ha permès recuperar la connexió amb la serra de Collserola i comunicar l’espai amb l’àmbit natural que l’envolta. El projecte s’ha plantejat des de la lògica de l’aigua que podria baixar per l’antiga riera, per aquest motiu, les diferents àrees de l’espai s’ordenen de manera que contribueixen a una continuïtat visual i física de l’eix, sense barreres físiques, evitant al màxim les escales i percebent l’espai com un equipament obert al barri.

 

 

La part central del parc inclou una pista de múltiples usos que exerceix com a camp de futbol i espai per a la celebració d’actes multitudinaris, la qual també inclou una grada per al públic. Seguit es troba la pista de bàsquet i, a la zona nord-est, se situa la zona d’aparells de gimnàstica per a persones grans i les 8 pistes de petanca.

L’àrea de jocs infantils es divideix en dues zones, una situada al costat de la pista de bàsquet i l’altre a la zona nord-est, distribuïda en 3 terrasses que permeten als infants córrer d’una a l’altre entre joc i joc.

Entre les zones lúdiques i de repòs s’estructura un circuit de passejada accessible que permet recórrer tot el parc sense la necessitat de pujar un sol esglaó. Com aquest mateix circuit, tots els espais al voltant de les diferents àrees poden esdevenir una zona d’estada per gaudir de les relacions comunitàries o del descans.

El projecte del Parc de l’Aqüeducte s’emmarca dins el Pla de Barris qui, l‘any 2017, juntament amb la Taula Per la Convivència de la Zona Esportiva Provisional, inicien un treball de participació per definir el projecte de transformació de l’antic camp de futbol i convertir-lo en un nucli de centralitat, en clau esportiva, social i comunitària,  al barri de Ciutat Meridiana. El procés participatiu ha permès al veïnat implicar-se en la definició i seguiment de l’espai i, inclús els infants van participar en la concepció de les àrees de joc infantil.

L’obra de reurbanització es va iniciar el febrer de 2020, quedant aturada unes setmanes després a causa del decret de l’estat d’alarma. La seva represa es va produir al mes de juny i, just un any després, els veïns i veïnes de Ciutat Meridiana ja poden gaudir d’un nou espai verd al seu barri. La intervenció en aquest mandat  ha suposat una inversió de més de  3M d’euros.

 

Enllumenat ornamental a l’aqüeducte

Un dels elements icònics del barri i del nou equipament també estrena avui un nou enllumenat  ornamental. L’Aqüeducte de Ciutat Meridiana lluirà amb llums de diferents colors que ressaltaran de nit la bellesa del conjunt arquitectònic. L’actuació, duta a terme pel districte de Nou Barris, es divideix en dues propostes: per una banda, una il·luminació lineal i dinàmica situada a la part superior de l’estructura que, a través de canvis d’intensitat i de color, permet, entre altres efectes, simular el pas de l’aigua.  De l’altra banda, una il·luminació dinàmica o fixe al conjunt dels 6 arcs de l’aqüeducte.Compartiu aquest contingut