Barcelona destinarà 1.800 milions d’euros a inversions en els propers cinc anys : Servei de Premsa

Barcelona destinarà 1.800 milions d’euros a inversions en els propers cinc anys

19/06/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ho ha anunciat en el Fòrum Espanya-Itàlia, on també ha reivindicat el paper del món local en la gestió dels Fons Europeus

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha anunciat avui que Barcelona destinarà 1.800 milions d’euros a inversions en els propers cinc anys. D’aquesta quantitat, 672 milions aniran destinats a promoció econòmica, en el marc de la nova agenda econòmica de la ciutat, el Barcelona Green Deal.

 

 

Collboni, que ha participat en la taula de debat “El futur de les ciutats” del Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia, organitzat per Foment del Treball, ha detallat que aquests recursos serviran per reactivar i transformar l’economia de la ciutat, amb l’impuls dels Fons Next Generation EU. En aquest sentit, ha fet “una triple crida a la col·laboració publicoprivada, a la col·laboració institucional per aliniar objectius i al sector públic local per fer garantir que els fons arribin a tota la ciutadania, a l’últim poble i a l’última PIME”.

 

Barcelona recupera el protagonisme

El primer tinent d’alcaldia ha celebrat també el retorn del Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia a Barcelona després de sis anys; un fet que “demostra que tornem a estar preparats per jugar el paper que ens pertoca en una setmana en què  la ciutat s’ha reposicionat en termes de centralitat del debat econpomic a Espanya”.

Collboni ha compartit taula de debat amb el conseller d’Urbanisme, Ecologia i Agricultura de Ajuntament de Milà, Pierfrancesco Maran; la cofundadora de la start-up barcelonina Saye, Marta Llaquet; i la confundadora de la italiana Bookabook, Emanuela Furiosi.





Paraules clau

Barcelona Green Deal/ economia/ Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia/