El Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat renova els seus membres electes : Servei de Premsa

El Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat renova els seus membres electes

21/06/2021

Durant el període de votacions s’han emès 3.784 vots per escollir els i les representants d’entre les 14 candidatures que s’han presentat a les eleccions

El Consell Rector renova d’aquesta manera als 10 membres representants de les persones amb discapacitat de la ciutat: 5 per al sector de persones amb discapacitat física o orgànica, 2 per persones en situació de trastorn de salut mental, i 3 més entre els sectors de persones amb discapacitat intel·lectual, auditiva i visual

Avui s’han conegut els resultats provisionals de les eleccions al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). Després de 20 dies de votacions, en format electrònic i presencial, les persones amb discapacitat de la ciutat ja tenen 10 nous representants a l’òrgan municipal.

 

 

 

El període de votacions es va dividir en dues franges: de l’1 al 16 de juny en format electrònic i del dia 17 al 19 de manera presencial en la seu de l’IMPD. Cada persona ha pogut votar als candidats representants del seu sector de discapacitat, tot i que en el cas dels votants amb més d’una discapacitat, han tingut dret a emetre més d’un vot, és a dir, un per cada sector de discapacitat que representi. Per tant, durant el període de votacions s’han emès un total de 3.784 vots, tant en format telemàtic com presencial.

Per a acompanyar als i les votants durant el període de votacions es va habilitar un punt de suport al vot a cada districte de la ciutat. Aquests punts han ofert informació i han donat suport per inscriure’s al cens electoral o per votar per internet. A més, també es va habilitar l’Oficina de Eleccions del Servei d’Atenció al Públic de l’IMPD on els i les votants han pogut demanar informació i resoldre els seus dubtes per correu electrònic i telèfon.

Les eleccions de representants s’organitzen cada quatre anys i enguany s’han presentat un total de 14 candidatures tant a nivell individual com conjuntes: 4 pel sector de persones amb discapacitat física o orgànica, 2 pel de les persones en situació de trastorn de salut mental, 4 pel de discapacitat intel·lectual, 2 pel d’auditiva i 2 més pel de visual. Els membres seleccionats per a representar a cada col·lectiu han estat els següents, conjuntament amb el seu programa electoral:

 

Sector de persones amb discapacitat física o orgànica

 

Sector de persones en situació de trastorn de salut mental

Sector de persones amb discapacitat intel·lectual

Sector de persones amb discapacitat auditiva

Sector de persones amb discapacitat visual

 

El Consell Rector està format per 20 membres distribuïts en dues parts: 10 representants de l’Ajuntament de Barcelona (govern, grups municipals i responsables executius) i 10 representants de les persones amb discapacitat de la ciutat escollits per elecció directa. Aquestes 10 persones representants del col·lectiu es distribueixen per sectors de discapacitat de manera proporcional a la seva presència a la població, és a dir, 5 places per al sector de persones amb discapacitat física o orgànica, 2 per persones en situació de trastorn de salut mental, i 3 places més dividides entre els sectors de persones amb discapacitat intel·lectual, auditiva i visual.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat treballa perquè Barcelona sigui una ciutat accessible i inclusiva. Per fer-ho, compta amb les persones amb discapacitat i les entitats que les representen dins dels seus òrgans de govern. El Consell Rector aprova el  pla general i el programa d’actuació de l’IMPD. A més, és un canal a través del qual les persones amb discapacitat poden incidir en la presa de decisions polítiques, mitjançant els i les seves representants. És per això que aquestes eleccions són una cita única de democràcia participativa a l’Ajuntament de Barcelona.

Properament es podran consultar els resultats de cada candidatura a la web de les eleccions.Compartiu aquest contingut