La Zurich Marató Barcelona torna el 7 de novembre : Servei de Premsa

La Zurich Marató Barcelona torna el 7 de novembre

22/06/2021



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Avui s’obren inscripcions per a la edició del 2021, sota el lema “Aquest any, si corres, ja has guanyat!”

La Zurich Marató Barcelona 2021 encara els últims 5 mesos previs a la seva celebració amb optimisme i ganes de recuperar el caràcter esportiu i festiu que la caracteritza. Per assolir-ho, avui s’han obert les inscripcions per aquells corredors i corredores que vulguin participar el pròxim 7 de novembre.

Més d’un any després d’haver-se cancel·lar-se l’edició del 2020, comença el compte enrere per celebrar una de les edicions més especials de la història. La Zurich Marató Barcelona torna amb més força, ganes i il·lusió que mai, i ho fa amb nombroses novetats que es notaran des del moment que les persones participants realitzin la seva inscripció.

El regidor d’Esports, David Escudé, ha declarat que “obrim inscripcions per participar en una de les experiències més màgiques que es poden viure a la ciutat de Barcelona: córrer la Zurich Marató Barcelona. Desprès d’haver-se cancel·lat l’edició 2020, el 7 de novembre Barcelona tornarà a ser un referent mundial en el món del running, i donarem un pas més cap a la recuperació de la normalitat esportiva a la ciutat”.

“La Zurich Marató Barcelona continua evolucionant. Després de totes les angoixes que la covid19 ha provocat en la nostra societat, arrenquem carregats d’il·lusions i idees que transformaran la pròxima edició en una festa d’emocions i experiències. A més, desitgem que la Zurich Marató Barcelona d’aquest 2021 sigui un gran homenatge a totes les persones que tant han patit per culpa de la pandèmia. També per a tots aquells professionals i voluntaris que amb el seu enorme esforç i sacrifici ens han ajudat en aquesta tragèdia”, ha declarat Juan Porcar, president de RPM-MKTG.

 

Les principals novetats del 2021

L’organització de la prova ha treballat especialment en tres eixos bàsics: l’atenció al/la corredor/a, la posada en escena i les mesures sostenibles. Els i les participants han estat el pilar principal per a l’organització, que sempre ha vetllat pels seus interessos per tal que visquin, a Barcelona, una experiència màgica que recordaran tota la vida. Els serveis als corredors i corredores, des de la recollida del dorsal a l’Expo Sports, l’ambient previ al tret de sortida, els nombrosos avituallaments cada 2,5km, a partir del km 5, o les animacions al llarg del recorregut, són factors essencials.

Així mateix, la pròxima edició tindrà una nova posada en escena que pretén traslladar a les persones participants tota l’èpica d’una cursa al nivell de la marató. El punt de sortida i arribada de la prova, a l’Avinguda Mª Cristina, comptarà amb novetats innovadores que posaran, encara més, les emocions dels i les participants a flor de pell, combinant la immediatesa pràctica de les noves tecnologies amb les vivències particulars de cada participant.

 

Una cursa sostenible

Un dels objectius prioritaris de la Zurich Marató Barcelona és minimitzar l’impacte que la prova pugui deixar sobre el medi ambient. Amb la voluntat de convertir la gran festa esportiva en un acte de respecte a la ciutat, a la seva ciutadania i al medi ambient, es duran a terme iniciatives concretes per fer una prova sostenible. Mesures com les samarretes dels i les participants fabricades amb polièster 100% reciclat, la desaparició de plàstics als avituallaments, els nombrosos contenidors de reciclatge que estaran distribuïts en punts claus del recorregut, la utilització de cotxes elèctrics de suport a la prova o el càlcul i compromís de la petjada de carboni, en són els millors exemples.

 

Mesures COVID

L’organització vetllarà per la seguretat dels corredors i corredores prenent totes les mesures necessàries per a la prevenció de la covid-19. La positiva evolució de la campanya de vacunació i el descens de la incidència del coronavirus en la societat, fan preveure que la Zurich Marató Barcelona tornarà a convertir-se en una gran cursa de ciutat. En tot cas, la cursa s’adaptarà a les mesures que les autoritats sanitàries estableixin en aquell moment.

 

Nova imatge, nova marató

La Zurich Marató Barcelona compta amb nova pàgina web i una nova imatge inspirada en les emblemàtiques quadrícules del Pla Cerdà, grans protagonistes del llenguatge gràfic de la cursa, que, ara més que mai, s’unificaran amb la marató. La Zurich Marató Barcelona presenta una tipografia exclusiva que pretén plasmar el caràcter d’una cursa que té el seu recorregut 100% urbà i que travessa les principals atraccions turístiques de la ciutat, sent aquest, un dels punts forts de la prova. D’aquesta manera s’ha volgut donar prioritat a Barcelona com a principal font d’inspiració.

La Zurich Marató Barcelona 2021 espera amb moltes ganes l’arribada dels corredors i corredores el proper mes de novembre. L’objectiu és tornar a fer viure de nou una experiència màgica als i les participants a través dels 42km del seu recorregut. Un circuit amb caràcter i identitat pròpia fruit del llegat d’una ciutat admirada a tot el món per la seva diversitat, gastronomia i cultura cosmopolita. Una oportunitat per córrer per una de les ciutats més belles del planeta.

I, “Aquest any, si corres, ja has guanyat!”

 

Enllaços relacionats

Declaracions David Escudé, regidor d’Esports

Vídeo ZMB





Paraules clau

esport/