Llum verda a la transformació de les casetes del carrer de l’Encarnació en habitatge públic dotacional : Servei de Premsa

Llum verda a la transformació de les casetes del carrer de l’Encarnació en habitatge públic dotacional

23/06/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Plenari del Consell Municipal aprova l’MPGM que permetrà la construcció d’una quinzena d’habitatges públics dotacionals

El nou planejament també preveu un equipament de proximitat de caràcter sociocomunitari als baixos de l’edifici

El projecte manté la fisonomia de les cases i el seu valor patrimonial i, a més, l’alzina bicentenària i l’espai verd

Les casetes del carrer de l’Encarnació es transformaran en habitatge públic dotacional i en un equipament per al barri de la Vila de Gràcia. El Plenari del Consell Municipal ha aprovat provisionalment una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) per poder executar aquest projecte, que preveu la construcció d’entre 15 i 17 habitatges dotacionals, en un dels barris amb menys habitatge públic i més gentrificació, la Vila de Gràcia. El pla ha superat l’últim tràmit municipal amb els vots a favor del Govern municipal i ERC, l’abstenció de Junts per Catalunya, el PP, Barcelona pel Canvi i la regidora no adscrita i el vot contrari de Ciutadans,  i ara només faltarà que s’aprovi definitivament en el marc de la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona.

El projecte té una volumetria de planta baixa més 3 pisos i permet mantenir la fisonomia de les cases i el valor patrimonial i, a més, l’alzina bicentenària i l’espai verd. A més, també es preveu que als baixos de les cases s’hi ubiqui un equipament de proximitat de caràcter sociocomunitari.

El Districte de Gràcia, de forma conjunta amb els veïns i les veïnes, definirà un procés participatiu al barri per definir el tipus d’equipament de proximitat que s’ubicarà als baixos de l’edifici. Amb la voluntat de consensuar al màxim el projecte, també s’elaborarà conjuntament amb el veïnat les bases del concurs de projectes arquitectònics tant de l’edifici com del jardí, comptant amb representants del veïnat en el jurat del concurs.

Finalment, l’escola bressol municipal prevista inicialment en aquest emplaçament quedarà ubicada en un altre espai del carrer Encarnació, 61, on ara se situa de forma provisional l’escola de primària Teixidores. Això permetrà que l’escola bressol tingui més espai i més grups.





Paraules clau

carrer de l’Encarnació/ Gràcia/ MPGM/ Vila de Gràcia/