Ocado Technology trasllada el seu centre de desenvolupament d’e-commerce a noves oficines sostenibles del 22@ : Servei de Premsa

Ocado Technology trasllada el seu centre de desenvolupament d’e-commerce a noves oficines sostenibles del 22@

25/06/2021



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Barcelona Activa ha propiciat l’aterratge empresarial a la ciutat, i ha reforçat l’acompanyament a Ocado Technology en l’elecció de l’edifici del 22@ com a nova seu a Barcelona

L’empresa britànica vol transformar el futur de l’e-commerce alimentari, amb una cultura de treball híbrida, presencial i online, facilitant la col·laboració i la innovació contínua

Ocado Technology, la filial tecnològica del grup britànic Ocado que opera a Barcelona des de l’any 2016, trasllada el seu centre de desenvolupament d’e-commerce a les oficines del carrer Badajoz 112, en el hub 22@, on professionals d’enginyeria de software, producte, perfils científics de dades i UX, treballen per a transformar el futur de l’e-commerce alimentari mundial. El creixement de l’empresa ha estat constant des de l’aterratge a Barcelona de la mà de Barcelona Activa i el departament de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

Les noves oficines són de construcció sostenible, amb certificació LEED Gold, i acollirà perfils tecnològics diversos fomentant una cultura de treball híbrida, presencial i online, facilitant la col·laboració i la innovació contínua. L’organització vol augmentar la seva plantilla superant les 200 persones abans de finals d’any.

Ocado Technology porta més de 20 anys desenvolupant solucions tecnològiques punteres en el sector de l’e-commerce alimentari, utilitzant eines d’automatització, robòtica, intel·ligència artificial, machine learning, data science, i crea múltiples funcionalitats dins de la seva plataforma integral pionera Ocado Smart Platform (OSP). Algunes d’aquestes funcionalitats tecnològiques són Smart Shop, que permet omplir la cistella amb un sol click o HYRO (sigles en anglès de “have you run out”) que detecta si l’usuari s’ha oblidat d’afegir algun producte que compra habitualment. La seva plataforma OSP és capaç de recalcular en mil·lisegons el cistell de la compra online i optimitzar les rutes de lliurament a les persones que adquireixen els productes.

Ocado Technology té presència en 11 ciutats de 7 països. Els supermercats on implanten la seva tecnologia es troben al Japó, França, EE.UU., Canadà, Austràlia, Suècia, Regne Unit i també a Catalunya (Bon Preu). L’empresa compta amb una plantilla de 2.500 persones.

Segons el director d’Ocado Technology a Barcelona, Guillem Vila Palau “estem orgullosos que el nostre centre de desenvolupament de Barcelona sigui clau en el futur de l’e-commerce alimentari mundial”. Vila Palau també ha indicat que “el canvi d’hàbits arrel la pandèmia ha suposat un augment dramàtic en la venda online dels supermercats, destacant especialment els aliments frescos amb un increment del 104% [segons un informe anual de consum alimentari del Ministeri d’Agricultura i Alimentació del 3 de juny de 2021]; així mateix, gràcies a les solucions innovadores i sostenibles d’Ocado Technology es redueix el malbaratament alimentari a la vegada que es minimitza la contaminació”.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha subratllat que empreses com Ocado Technology responen al tipus d’empreses que es volen atraure a Barcelona, ja que “són generadores de talent i d’ocupació de qualitat i posicionen la ciutat amb serveis estratègics i de futur, com és la digitalització, la logística en remot, la robòtica i l’alimentació sostenible”. Jaume Collboni ha destacat que “la ubicació al 22@ en un edifici sostenible encaixa amb l’esperit del districte, alhora que permetrà a l’empresa establir connexions amb altres actors de l’ecosistema empresarial i d’innovació”.

 

Maximitzar el retorn social de la inversió per la ciutat

Barcelona compta amb una presència important d’empreses britàniques a la ciutat. A l’actualitat n’hi ha 779 empreses britàniques operant a Catalunya, segons dades de 2019 facilitades per ACCIO. En el trienni 2018-20 la inversió britànica a Catalunya ha assolit un volum de 1.593,8M€, xifra que representa el 14,3% de la inversió estrangera total i fa del Regne Unit un dels principals països inversors.

Barcelona Activa connecta les empreses amb l’ecosistema empresarial i d’innovació i dóna suport en els potencials projectes de reinversió a Barcelona. L’agència municipal ha donat suport en l’aterratge a 121 empreses estrangeres a la ciutat des de la posada en marxa del servei d’aterratge empresarial l’any 2013. L’acompanyament expert de l’agència municipal no només inclou la seva arribada o aterratge i posada en marxa, sinó també “l’aftercare” o seguiment de l’empresa un cop ha finalitzat la seva implantació, amb l’objectiu, entre d’altres, de maximitzar el retorn social de la inversió per la ciutat. Amb aquest seguiment es fan diferents accions de suport, com ara connectar l’empresa amb l’ecosistema empresarial i d’innovació, proporcionar informació sobre els tràmits públics necessaris per a la posada en marxa de l’activitat, donar suport en els potencials projectes de reinversió a Barcelona o recollir la seva percepció sobre aspectes de millora de la ciutat.

 

Sobre Ocado Technology

Ocado Technology és la filial tecnològica del grup Ocado, fundada al Regne Unit l’any 2000. Fa més de vint anys que oferim solucions tecnològiques capdavanteres en la indústria, a través de l’automatització, robòtica, IA, machine learning, entre d’altres. Des del 2016 tenim centre de desenvolupament a Barcelona, enfocat en e-commerce, on treballen equips multidisciplinaris de 29 nacionalitats. La nostra missió és transformar el futur de l’e-commerce de supermercats a través de la innovació tecnològica sostenible. El component central de la nostra solució és la plataforma integral Ocado Smart Platform (OSP), desenvolupada internament per a facilitar als supermercats la venda de productes peribles de manera escalable, rendible i sostenible.





Paraules clau

empresa/