El nou contracte de neteja i recollida de residus s’iniciarà el mes de març : Servei de Premsa

El nou contracte de neteja i recollida de residus s’iniciarà el mes de març

26/06/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant el mes de març de 2022 iniciaran servei el lot 1, corresponent als districtes de Ciutat Vella, Eixample i Gràcia i el lot 4, corresponent a Sant Andreu i Sant Martí

Aquest mes de juny s’han formalitzat els contractes i ara les empreses tenen 9 mesos per a la realització de tots els tràmits, contractacions i adquisició de vehicles i material

El nou contracte de neteja i recollida de residus iniciarà el servei, en 5 districtes, el mes de març de 2022. Aquest mes de juny s’ha formalitzat el contracte de la zona centre (lot 1) que correspon als districtes de Ciutat Vella, Eixample i Gràcia, i de la zona est (lot 4), que correspon als districtes de Sant Andreu i Sant Martí. A partir d’ara les empreses adjudicatàries tenen 9 mesos per realitzar tots els tràmits, contractacions i adquisició de vehicles i material necessaris per iniciar la prestació de servei el mes de març de 2022.

A partir del mes de març, s’iniciarà la fase d’implantació del nou contracte en aquests 5 districtes i tindrà una durada de 3 mesos. Durant aquest període d’implantació les empreses adaptaran l’activitat i el servei amb la incorporació dels nous mitjans tècnics i humans d’acord als plecs del contracte.

Els contractes de la zona oest (lot 2), que correspon als districtes de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià – Sant Gervasi, i de la zona nord (lot 3), districtes d’Horta-Guinardó i Nou Barris, no s’han formalitzat a l’espera de la resolució d’un recurs contra l’adjudicació presentada davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

El contracte de neteja i recollida de residus de Barcelona és el més important de l’Ajuntament de Barcelona, tant pel que fa a la durada, 8 anys prorrogables a 2 anys més, com pel pressupost, gairebé 300 milions d’euros anuals. Aquest nou contracte permetrà crear 400 nous llocs de feina i el nombre de treballadors i treballadores de neteja i recollida de residus arribarà fins a les 4.400 persones, a més de l’ocupació indirecta que suposarà en diferents sectors.

El nou contracte permetrà millorar i adaptar el servei a cada barri de la ciutat, incrementar el percentatge de reciclatge per impulsar l’economia verda i circular, més transparència i un nou model de governança del servei i millorar la qualitat ambiental. En aquest enllaç hi ha més informació sobre el nou contracte de neteja i recollida de residus.





Paraules clau

contracte neteja/ neteja/