“Bones idees per canviar el món”: 10 iniciatives seleccionades com a bones pràctiques en sostenibilitat a Barcelona : Servei de Premsa

“Bones idees per canviar el món”: 10 iniciatives seleccionades com a bones pràctiques en sostenibilitat a Barcelona

02/07/2021



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Avui s’ha celebrat l’acte i s’ha lliurat el premi a les organitzacions de la Xarxa Barcelona + Sostenible que lideren les 10 bones pràctiques que s’han seleccionat d’entre més d’una setantena

Les iniciatives escollides del 2020 destaquen per la seva adaptació a la crisi sanitària i econòmica i pel valor de la cooperació

Cada iniciativa es correspon a un objectiu del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 i treballen temàtiques tan diverses com el verd urbà, el consum responsable, l’economia social i solidària o la qualitat ambiental

Un any més es reconeix la feina de la Xarxa Barcelona + Sostenible, un projecte de l’Ajuntament de Barcelona, que agrupa més 1.700 organitzacions que treballen per la sostenibilitat. Sota el nom de “Bones idees per canviar el món”, un total de 10 iniciatives de sostenibilitat han estat escollides d’entre més de 70 propostes que han presentat les entitats que formen part d’aquesta xarxa. 

Persones representants de les organitzacions escollides han rebut avui el reconeixement per les iniciatives que han impulsat durant el 2020. Durant l’acte també s’ha dedicat un espai a agrair la implicació a les més de 60 entitats que van presentar els seus projectes. Totes les iniciatives es poden consultar a la plataforma Decidim Barcelona.

Atesa la situació de crisi sanitària del 2020, enguany s’han escollit amb especial interès les actuacions relacionades amb la declaració del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat “Alcem-nos per una reactivació ecològica, social i econòmica justa”

 

 

Durant l’acte, Emilia Macias, representant del Consell de Ciutat i membre de CCOO, ha anunciat que la Comissió Permanent del Consell de Ciutat va aprovar la declaració “Alcem-nos” el passat 28 d’abril, i es presentarà al seu Plenari el 8 de juliol. Una mostra del nou paradigma que pretenen els dos Consells per a la sortida de la crisi. 

Una bicicletada pels espais verds del Poblenou, un fons cooperatiu per a fer front a l’emergència social i sanitària, comunitats alimentàries de consum local durant el confinament o la creació d’una comissió de sostenibilitat a l’escola són alguns exemples de les iniciatives premiades. Tota la informació sobre les 10 iniciatives seleccionades es pot consultar en aquest espai del web de Barcelona + Sostenible.

Cada una d’elles correspon a un dels 10 objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, el full de ruta de la Xarxa Barcelona + Sostenible. La deliberació i tria de les bones pràctiques ha estat a càrrec de la Comissió Permanent del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, presidida pel regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia. El regidor ha obsequiat cada una de les organitzacions amb el llibre “Retrats de la Barcelona comunitària”, un retrat de les iniciatives d’acció comunitària a la ciutat; i un punt de llibre que ha estat elaborat a l’Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol. 

Aquestes iniciatives també tindran un espai assenyalat dins l’Informe d’Indicadors de Sostenibilitat de Barcelona 2020, una publicació que des de fa 9 anys vol donar visibilitat a les accions sostenibles que s’impulsen a la ciutat. 

 

Organitzacions que han estat seleccionades:

Els projectes seleccionats també es poden conèixer a través d’aquestes càpsules de vídeo.

Barcelona + Sostenible: una xarxa en creixement

La Xarxa Barcelona + Sostenible agrupa més de 1.700 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica que construeixen col·lectivament una ciutat responsable amb les persones i l’entorn. La xarxa està formada per entitats ciutadanes, organitzacions empresarials i comercials, centres educatius, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions.
Més informació al web de Barcelona + Sostenible





Paraules clau

Barcelona + Sostenible/ emergència climàtica/ sostenibilitat/