Acord per impulsar CaixaResearch Institute, un nou centre de recerca en salut promogut per la Fundació ”la Caixa” : Servei de Premsa

Acord per impulsar CaixaResearch Institute, un nou centre de recerca en salut promogut per la Fundació ”la Caixa”

08/07/2021

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació ”la Caixa” presenten un acord per a la creació del CaixaResearch Institute, un centre de recerca dedicat a les ciències de la vida amb una visió majoritàriament preclínica i translacional, en particular als àmbits de les malalties infeccioses, la salut global, l’oncologia i les neurociències.

S’han iniciat els tràmits de planificació urbana al consistori per ubicar un nou edifici en terrenys adjacents a CosmoCaixa. L’equipament, que durà a terme recerca i innovació punteres a escala internacional, tindrà una superfície de més de 12.000 metres quadrats, en la qual treballaran més de 300 investigadors.

Es reordenarà un àmbit de 53.000 m2 on s’edificarà el nou centre i es crearà una nova plaça pública sobre la ronda de Dalt que generarà sinergies amb el CosmoCaixa i afavorirà els usos públics oberts a la ciutadania.

El nou centre consolida i potencia el suport de la Fundació ”la Caixa” a la recerca i la innovació punteres a Espanya i Portugal. El programa de Recerca i Salut promogut per l’entitat és un dels més importants en l’àmbit europeu d’entre els que duen a terme organitzacions filantròpiques.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, el patró de la Fundació ”la Caixa” i president del seu Comitè Científic, Javier Solana, i la Tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, han presentat un acord per a la implementació del CaixaResearch Institute, un nou centre de recerca a Barcelona impulsat per la Fundació ”la Caixa” dedicat a la salut i les ciències de la vida.

 

 

Amb aquest institut, l’entitat ratifica el ferm compromís que té amb el progrés científic i social, i vol contribuir als principals reptes de la salut present i futura, com ara les malalties infeccioses, la salut global, l’oncologia i les neurociències.

[…]

 

Descarregar dossier de premsa (PDF)

Imatge 1/3

Imatge 2/3

Imatge 3/3Compartiu aquest contingut