Flamenc, blues i músiques afroamericanes al Festival ‘l’Estiu, al Pati!’ de Nou Barris : Servei de Premsa

Flamenc, blues i músiques afroamericanes al Festival ‘l’Estiu, al Pati!’ de Nou Barris

09/07/2021

La quinta edició del Festival ‘l’Estiu, al Pati!’ tindrà lloc del 10 de juliol a l’1 d’agost i inclou els concerts de cloenda del Festival de Blues Barcelona, el cicle R(OLES) Flamenc al Pati!, el Festival Say It Loud al Pati i un cap de setmana de circ

Els concerts i espectacles són gratuïts i es requereix reserva prèvia. Tots els actes garanteixen les mesures de seguretat sanitàries

A Nou Barris la música continua i el darrer cap de setmana del Festival de Blues de Barcelona serà a la vegada el primer dia de la cinquena edició del Festival ‘l’Estiu, al Pati!’ que tindrà lloc al pati de la seu del Districte de Nou Barris, del 10 de juliol a l’1 d’agost, i aplegarà 12 concerts i espectacles de blues, flamenc, músiques urbanes, músiques afroamericanes i circ.

Com l’edició passada, ‘l’Estiu, al Pati!’ obrirà la programació amb els concerts de cloenda de la XIX edició del Festival de Blues de Barcelona, on els dies 10 i 11 de juliol actuaran dues reconegudes formacions d’àmplia trajectòria: A Contra Blues i  Barcelona Big Blues Band & Spencer Evoy. A Contra Blues és una de les millors bandes del panorama europeu actual, amb 14 anys de carrera musical, més de 750 concerts i 7 treballs discogràfics. La Barcelona Big Blues Band, sota la direcció del contrabaixista Ivan Kovacevic, ofereix un so energètic, salvatge i sofisticat i, a ‘L’Estiu, al Pati!’, actuaran amb Spencer Evoy.

El Festival R(OLES), Flamenc al Pati!, el 17 i 18 de juliol, continua el seu camí com una proposta que vol trencar amb els rols i tòpics de gènere sense renunciar a l’autenticitat, la força o la idiosincràsia d’aquesta disciplina. Enguany, l’edició està amadrinada per La Shica, cantant pop espanyola que fusiona dansa, ballet, copla i sons urbans. Tot i que no podrà ser-hi presencialment, col·laborarà virtualment a través d’un vídeo on mostra el seu suport al projecte. R(OLES) comptarà amb el ball i el cant de Flamenco Queer, un espectacle que desmunta el binarisme tradicional a través de l’empoderament en la diversitat. També actuarà l’artista catalana Alba Carmona, una de les veus amb més personalitat del moment que presentarà la seva no va aposta musical “Jo Canto”. Finalment, es podrà gaudir del projecte de tres cantaoras La Prenda Roja, un repertori format per temes propis i adaptacions del cante més ortodox fent servir l’electrònica i la música urbana.

Pel que fa al Say it Loud al Pati!, enguany posa la cultura afroamericana al centre i reivindica el paper que l’art té com a vertebrador de les comunitats i de les idees transformadores, mostrant així tota la riquesa i la influència de la música i la cultura afroamericanes al segle XXI. El 24 i 25 de juliol es podrà gaudir de l’electrònica, el hip hop o el RnB amb Lauren Nine & AWWZ; dels clàssics de la música etíop amb colors psicodèlics i ritmes llatins del grup Telewawachi Kilili; de la barreja de hip hop, funk i jazz de la brass band Hip Horns Brass Collective; de l’aposta de la cantant i trompetista Memi Sillah Group per la música jamaicana i el jazz; del gènere afrocubà de la mà del jovent trompetista català Gregori Hollis; i del grup de percussió, cant, poesia i ball enfocat en la música afro de Puerto Rico del grup Mancha ‘E Plátano y su Corillo.

Per últim, el 31 de juliol i l’1 d’agost, el col·lectiu TQM presentarà l’espectacle de circ “VoloV”, una metàfora del viatge emocional de la vida on es mostra el trànsit en si mateix, un trànsit sense rumb fix, ple de sensacions i descobriments, que representa el camí i la permanent exploració que suposa la vida.

 

 

 

Per garantir les mesures de seguretat sanitàries, tot i que els espectacles són gratuïts, es manté la reserva prèvia d’entrades. Les reserves estaran disponible a partir del dilluns 12 de juliol al web del Festival l’Estiu, al Pati!.

 

Nou Barris es connecta amb la música

‘L’Estiu, al Pati!’ no és l’única aposta que fa el districte per apropar la cultura i la música als veïns i veïnes del districte. Durant tot l’estiu, Nou Barris acollirà diversos festivals i activitats que ompliran els carrers i places de notes musicals.

Durant el mes de juliol el districte ha estat la seu de la 19a edició del festival de referència a Barcelona de la música afroamericana: el Festival de Blues. De l’1 a l’11 de juliol s’han pogut gaudir d’algunes de les millors propostes del gènere, amb bandes com Rambalaya, Flamingo Tours o Red House Revival, que obriran el certamen, i l’incombustible Dani Nel·lo, Big Dani Pérez & Albert Bello Quintet i Koko-Jean & The Tonics.

El Festival Grec arriba també a Nou Barris a través de l’espectacle “Si tu te’n vas” de la cia. Pepa Plana, que se celebrarà el dissabte 10 i el diumenge 11 de juliol a l’Ateneu Popular de Nou Barris. Així mateix, el passat 3 de juliol, diversos centres cívics del districte van ser la seu d’una sèrie d’activitats com concerts o activitats familiars.

Per la seva banda, el Centre Cívic Can Verdaguer acull durant tot el mes de juliol un seguit de propostes entre les quals s’inclou ‘Tardes al jardí’, on tots els dijous tarda una proposta musical omple el jardí de l’equipament.

A més, durant els mesos de maig i juny, els veïns i veïnes han pogut gaudir de la proposta ‘A Nou Barris donem la nota’, un cicle de 6 concerts de la Banda Simfònica de Roquetes-Nou Barris que s’ha programat durant tots els diumenges a la tarda a diferents punts del districte.Compartiu aquest contingut