Barcelona tanca el primer semestre del l’any 2021 amb un descens dels fets delictius d’un 44,4% respecte al mateix període de l’any 2019 : Servei de Premsa

Barcelona tanca el primer semestre del l’any 2021 amb un descens dels fets delictius d’un 44,4% respecte al mateix període de l’any 2019

16/07/2021

Aquest matí s’ha celebrat la Junta Local de Seguretat de Barcelona presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i pel Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i a la que han assistit cossos policials i representants de la Judicatura i Fiscalia per analitzar els principals indicadors de seguretat de la ciutat

Els furts disminueixen un 63,5%, els robatoris amb violència i/o intimidació al carrer es mantenen per sota dels nivells delinqüencials del 2019 amb una reducció del 37% i els robatoris a interior de domicili baixen un 38,3%

En el marc del Pla Tremall contra la multireincidència, s’han detectat 134 delinqüents amb una intensa càrrega delinqüencial, dels quals se n’han detingut 111 amb 4.475 antecedents

S’han instruït un 22% més de denúncies per delictes sexuals i un 38,4% els delictes de maltractament en l’àmbit de la llar

Els ciutadans i ciutadanes aproven la seguretat a la ciutat i als barris de Barcelona

Barcelona ha registrat durant el primer semestre de l’any 2021 una reducció del 44,4% dels fets delictius en comparació amb el mateix període de l’any 2019. Aquest descens delinqüencial ve acompanyat d’una baixada del 23,3% de les detencions i del 23,7 % dels investigats. Enguany les dades delinqüencials es comparen amb l’any 2019 ja que hi ha una major similitud quant a nivell d’activitat delinqüencial que en el primer semestre del 2020, quan estaven en vigor mesures com el confinament o el tancament de restaurants o establiments de l’oci nocturn.

Barcelona és la regió policial de Catalunya que experimenta un major decrement en les infraccions penals, seguida de la Regió Policial Metropolitana Sud i la Regió Policial Camp de Tarragona, que baixen un 18% i un 15,2% respectivament. Durant el primer semestre d’aquest any la reducció a nivell de Catalunya es va situar en un 23,8%.

Les dades delinqüencials s’han analitzat aquest matí en el marc de la celebració de la Junta Local de Seguretat de Barcelona, presidida pel secretari general d’interior, Oriol Amorós i l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, amb la participació de la resta de cossos policials i representants de la Judicatura i de la Fiscalia, entre d’altres representants que tenen competències en l’àmbit de la seguretat a Barcelona.

[…]

 

Descarregar nota de premsa en format PDFCompartiu aquest contingut