Arrenquen les obres per construir el primer Centre d’Atenció Integral (CAI) al barri de La Marina de Port : Servei de Premsa

Arrenquen les obres per construir el primer Centre d’Atenció Integral (CAI) al barri de La Marina de Port

20/07/2021

El nou equipament municipal, que forma part del Pla de Barris, aglutinarà en un únic espai el Centre de Serveis Socials, el Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD), el projecte VilaVeïna i altres serveis de caire comunitari

El CAI entrarà en funcionament a finals de 2022, comportarà una inversió per part de l’Ajuntament de 4,04 milions d’euros i suposarà també la urbanització d’una part dels Jardins de Cal Sèbio

El barri de La Marina de Port, al districte de Sants-Montjuïc, acollirà el primer Centre d’Atenció Integral (CAI) de la ciutat. El projecte, que està impulsat pel Pla de Barris i del qual ja han començat les obres, passa per aglutinar en un únic edifici el Centre de Serveis Socials de la zona, el Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD), una de les antenes del projecte VilaVeïna i diversos espais per a la participació i activitat de les entitats i la ciutadania del barri. El CAI no només permetrà l’ampliació del Centre de Serveis Socials amb més espai i millor condicions, sinó que es planteja com un espai de treball comunitari per a la millora global de les condicions de vida del veïnat. En definitiva, es tracta de posar en marxa un nou model innovador de centre municipal des del qual empoderar el veïnat, fer un acompanyament social que incorpori la innovació i, també, oferir més espais a les entitats que ja existeixen al barri per complementar la tasca que ja es fa des de la Sala Pepita Casanellas. El CAI suposa la concreció de l’aposta del consistori per la innovació social i la perspectiva comunitària en l’atenció a la ciutadania.

 

Aquest dimarts s’ha celebrat l’inici de les obres de l’equipament amb la col·locació de la primera pedra, un acte en el qual han assistit l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, i diverses entitats de la zona que han participat en el projecte de definició del nou centre. El CAI estarà ubicat als Jardins de Cal Sèbio, que també es reurbanitzaran de forma parcial per permetre una millor integració de l’equipament en l’entorn. Això permetrà que l’edifici, que no té edificacions veïnes, tingui quatre façanes dissenyades per aportar el màxim d’il·luminació natural i ventilació creuada als diferents espais, la qual cosa comportarà un major confort interior i una reducció considerable de la demanda energètica. La construcció segueix criteris de sostenibilitat en tot el seu cicle de vida, amb la utilització d’elements que reduiran l’impacte ambiental i la inclusió d’una coberta verda, que igualment suposarà una reducció de les emissions de CO2.

El nou edifici té un pressupost de construcció de 3,43 milions d’euros, mentre que la urbanització de l’entorn suma 577.000 euros més. En total, 4,04 milions d’euros per unes obres que van arrencar a finals de juny i que està previst que finalitzin a l’octubre de 2022. Un cop finalitzada l’obra, el procés d’instal·lació de mobiliari i posada en marxa de l’edifici comprendrà un termini de vuit setmanes, per la qual cosa la previsió és que el nou equipament pugui començar a funcionar obert al públic a finals de l’any 2022.

La superfície total de l’equipament serà d’uns 1.600 metres quadrats, a banda de la urbanització dels jardins de Cal Sèbio i la construcció d’una placeta a l’accés principal que estarà integrada amb la resta del parc i que assegurarà l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. L’estructura de l’edificació està dividida en una planta semisoterrada amb espais diversos destinats a activitats de l’equipament, una planta baixa oberta al públic amb dos accessos diferents pel Centre de Serveis Socials i l’espai de VilaVeïna, una primera planta també oberta al públic i amb una quinzena de sales d’atenció individualitzada i una planta segona destinada al personal de Serveis Socials.

 Compartiu aquest contingut