[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Ada Colau és escollida per liderar a Europa la xarxa mundial de ciutats que fan front a l’emergència climàtica : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Ada Colau és escollida per liderar a Europa la xarxa mundial de ciutats que fan front a l’emergència climàtica

21/07/2021

L’alcaldessa de Barcelona pren el relleu a l’alcalde de Londres, Sadiq Khan i assumeix la vicepresidència europea de la comissió directiva de C40, la principal xarxa mundial de ciutats que treballen per fer front a la crisi climàtica

Barcelona reforça el seu lideratge entre les ciutats referents al món en la lluita contra l’emergència climàtica

El Pla Clima de Barcelona ja va ser premiat com la millor iniciativa de les grans ciutats europees. El projecte Superilla Barcelona i el programa Protegim Escoles, que també es desenvolupa a ciutats com París o Londres, són altres propostes que han tingut interès internacional

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat escollida per liderar a Europa la xarxa mundial de ciutats que fan front a l’emergència climàtica. El lideratge de Barcelona davant la crisi climàtica es veu ara confirmat amb aquesta designació, que reforça el paper que la capital catalana està jugant en l’àmbit internacional. Ada Colau pren el relleu a l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, i ha estat escollida vicepresidenta europea de la Comissió Directiva del C40, el principal òrgan de govern de la xarxa mundial que agrupa les principals ciutats del món compromeses amb la lluita contra la crisi climàtica. Colau compartirà aquesta tasca a Europa amb l’alcalde de Milan, Giuseppe Sala, que també és membre de la comissió directiva.

Les ciutats membres del C40 representen 700 milions de persones i una quarta part de l’economia mundial. A través de la col•laboració i la innovació, els alcaldes i alcaldesses de les ciutats del C40 tenen la determinació de complir amb els Acords de París subscrits pels Estats l’any 2015: limitar l’escalfament global del planeta i construir comunitats saludables, equitatives i amb més resiliència.

La designació d’Ada Colau és un nou reconeixement al paper que està jugant la capital catalana. El Pla Clima de Barcelona ja va ser premiat com la millor iniciativa de les grans ciutats europees, un guardó atorgat per un pacte que agrupa més de 7.000 autoritats locals i 51 regions europees. L’objectiu d’aquest projecte és rebaixar les emissions per ciutadà en un 45% de cara a l’any 2030 i ser neutre en carboni el 2050, seguint també l’estela dels Acords de París. L’impuls del projecte Superilla Barcelona també és avui àmpliament reconegut a nivell internacional i un model de referència per altres ciutats, així com també el projecte Protegim Escoles, que s’està desplegant amb mesures similars a ciutats com París i Londres. El Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024 de Barcelona, treballat amb les entitats a través del Pacte per la Mobilitat, aposta perquè el 81% dels desplaçaments es realitzin en modes sostenibles com és el transport públic, anar a peu o amb bicicleta i fixa l’objectiu de reduir en un 25% el trànsit en vehicle privat.

Barcelona, que és enguany capital mundial de l’alimentació sostenible, també vol impulsar, a través de la xarxa C40, el paper de les ciutats en la lluita contra la crisi climàtica a través de la transformació del model alimentari.

Barcelona està tenint els últims anys un paper destacat a l’escena internacional. L’alcaldessa és també la portaveu a Nacions Unides de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats.

 

Declaració d’Ada Colau

Vídeo, CAT (MP4)

Vídeo, CAST (MP4)

Àudio, CAT (MP3)

Àudio, CAST (MP3)Compartiu aquest contingut