Jordi Rabassa participa en l’acte de donació de l’arxiu del PSUC al MUHBA : Servei de Premsa

Jordi Rabassa participa en l’acte de donació de l’arxiu del PSUC al MUHBA

21/07/2021

Dijous 22 de juliol, a les 18:00 hores (plaça del Rei, s/n), el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, participa en l’acte de donació de l’arxiu del PSUC al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). A l’acte també participaran l’exregidora de l’Ajuntament de Barcelona i exmembre del PSUC, Eulàlia Vintró; el director del MUHBA, Joan Roca; i els representants d’ICV, Joan Herrera i Aina Vidal, entre d’altres.

L’acte tindrà lloc a la seu del MUHBA. La donació consta bàsicament d’objectes relacionats amb la lluites d’aquests anys tant decisius (1950-1983) i també d’algun element de propaganda. En concret, hi ha una primera secció formada per 47 unitats documentals que tenen com a procedència l’Arxiu del PSUC del Comitè de Barcelona i del Comitè Central, entre les que hi ha una obra d’Antoni Tàpies “Lluita, coneixement, llibertat”, realitzada per l’artista l’any 1978 i donada al PSUC amb motiu d’unes jornades dedicades a l’aliança entre el món de la cultura i el moviment obrer. La segona secció està formada per uns 1.000 documents textuals i gràfics de l’Arxiu Històric del PSUC relatius al partit a la ciutat de Barcelona durant el franquisme i la transició democràtica.Compartiu aquest contingut