L’Ajuntament impulsa noves actuacions per lluitar contra les agressions al col·lectiu LGTBI : Servei de Premsa

L’Ajuntament impulsa noves actuacions per lluitar contra les agressions al col·lectiu LGTBI

26/07/2021

Davant l’augment d’agressions LGTBIfòbiques, l’Ajuntament expressa la seva condemna als discursos d’odi i a les agressions, i reivindica la diversitat sexual i de gènere com una riquesa de la ciutat

El consistori presenta un seguit d’actuacions amb l’objectiu de prevenir les actituds masclistes i LGTBIfòbiques, i amb el compromís de seguir aplicant polítiques socials que garanteixin els drets de tota la ciutadania

Un Centre de Noves Masculinitats per promoure referents positius de masculinitat; ampliar la formació als centres educatius per fomentar la igualtat i prevenir la discriminació; o més propostes culturals per a la promoció de la diversitat sexual i de gènere són algunes de les actuacions que planteja el consistori per donar resposta a la nova realitat social

Una nova campanya de sensibilització ubicarà estores a les entrades dels edificis municipals i del transport públic amb els colors de l’Arc de Sant Martí i el missatge “Lgtbi-fòbia no ets benvinguda”

Barcelona sempre ha estat una ciutat pionera en la defensa de la diversitat sexual i de gènere i, davant l’augment de les agressions LGTBIfòbiques en els darrers mesos i les consegüents reivindicacions ciutadanes, l’Ajuntament condemna els discursos d’odi i les agressions envers el col·lectiu. Alhora, reforça un seguit d’actuacions amb l’objectiu de prevenir les actituds masclistes i LGTBIfòbiques i segueix orientant les seves polítiques municipals cap a la transformació d’imaginaris que contribueixin a la prevenció d’aquestes actituds.

 

 

 

 

En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona reforça i fa una aposta pel desplegament d’accions de prevenció i promoció de la diversitat sexual i de gènere amb l’objectiu de prevenir les actituds masclistes i LGTBIfòbiques i per poder donar resposta a l’actual realitat social. Entre les actuacions previstes destaquen les següents:

A més, amb aquest nou impuls també es vol reforçar la territorialització de les polítiques LGTBI a través dels districtes, incorporar protocols de prevenció i atenció a les violències LGTBIfòbiques o potenciar el Grup de Treball per recuperar la memòria democràtica del col·lectiu LGTBI a la ciutat, entre d’altres.

Per últim, pel que fa a l’àmbit laboral es preveu la implementació de la “Guia per millorar l’ocupabilitat trans”, adreçada als orientadors i orientadores dels serveis d’ocupació, alhora que es treballa amb les empreses per donar a conèixer la “Guia per elaborar protocols de transició de gènere al lloc de treball”. Amb aquests dos documents es vol fomentar la inserció laboral de les persones trans i facilitar el procés de transició de gènere per aquelles persones que ja tenen una feina i acostumen a abandonar-la per por a la incomprensió del seu entorn laboral.

 

Estores amb missatge: Lgtbi-fòbia no ets benvinguda

En el marc de les mesures i accions que proposa l’Ajuntament per lluitar contra  les causes que generen l’augment de les expressions d’odi cap al col·lectiu LGTBI, avui ha presentat una nova campanya de comunicació per recordar a la ciutadania que a Barcelona qualsevol acte d’intolerància no hi té cabuda.

La campanya consisteix en la instal·lació d’estores amb els colors de l’Arc de Sant Martí, on es pot llegir el missatge “Lgtbi-fòbia no ets benvinguda” i que s’ubicaran a les entrades principals dels edificis municipals i en alguns accessos al transport públic. Un missatge contundent i impactant que apel·la directament a la població intolerant i que vol fomentar la consciència crítica davant la necessitat d’aturar l’escalada d’atacs violents cap al col·lectiu LGTBI. 

La proposta s’ha realitzat en col·laboració amb l’agència creativa de comunicació Equipo Singular i a partir d’avui es podrà veure a l’entrada de l’Ajuntament de Barcelona a Plaça Sant Jaume, a l’entrada dels diferents equipaments municipals i a les sortides de les estacions de Metro Jaume I i Universitat.Compartiu aquest contingut