Barcelona ret homenatge a les persones empresonades durant la Gran Batuda de 1749 en el Dia de la Lluita contra l’Antigitanisme : Servei de Premsa

Barcelona ret homenatge a les persones empresonades durant la Gran Batuda de 1749 en el Dia de la Lluita contra l’Antigitanisme

29/07/2021



Temps estimat de lectura: 1 minut

Divendres 30 de juliol, a les 18.00 hores al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, el regidor de Memòria Democràtica i president del Consell Municipal del Poble Gitano, Jordi Rabassa, participarà en l’acte de descoberta del faristol en memòria dels gitanos i gitanes empresonades durant la Gran Batuda de 1749 a Barcelona. A més, també tindrà lloc una conferència La Gran Batuda. Baró Istardipé amb persones expertes per tal d’abordar el paper de la dona en La Gran Batuda i en l’antigitanisme avui dia.

El 10 de juliol de 1749 es va estendre per la ciutat una gran campanya de persecució contra la comunitat gitana, que va acabar amb 12.000 detinguts. Les dones van acabar recloses al Convent de Sant Agustí, on s’ubica un faristol que recorda aquells fets. Enguany, coincidint amb el Dia de la Lluita Contra l’Antigitanisme, es commemora aquella data i també es reivindica la defensa dels drets i la lluita contra la discriminació. A més, es vol apropar i facilitar el coneixement de la cultura i la història del poble gitano. Aquest acte dona compliment a la declaració institucional del Plenari del Consell Municipal del 28 de juliol de 2020.

L’acte està organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i les entitats del Consell Municipal del Poble Gitano.





Paraules clau

1749/ barcelona/ Gran Batuda/