Bombers de Barcelona participen en el calendari solidari Bombers amb Causa 2022 : Servei de Premsa

Bombers de Barcelona participen en el calendari solidari Bombers amb Causa 2022

30/07/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La recaptació aconseguida amb els exemplars d’aquest calendari es destinarà a finançar la beca de recerca ‘Bombers amb Causa’, que concedeix l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació en malalties infantils i, també, a projectes d’atenció a infants en risc d’exclusió atesos a altres centres de Sant Joan de Déu

Els protagonistes són dos infants, un d’ells tractat a l’Hospital Sant Joan de Déu, amb un grup de Bombers de Barcelona amb l’aigua com a fil conductor

Hi ha possibilitat d’assistir presencialment, facilitar fotos i vídeo de la sessió que tindrà lloc a les 19:00 hores d’avui a la zona de pícnic de la carretera de Montjuic.

Els Bombers de Barcelona participaran aquesta tarda en una sessió de fotos pel calendari solidari Bombers amb Causa del 2022. La sessió tindrà lloc al Parc de Montjuïc i els protagonistes seran el Biel, de sis anys i tractat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i el seu germà petit, en Bernat de tres.

La idea és generar la complicitat dels infants amb el cos de bombers d’una manera divertida i donar-los un moment d’esbarjo, ara més necessari que mai degut a les restriccions provocades per la pandèmia.

La fotògrafa i fotoperiodista Ana Jiménez Remacha serà l’encarregada de captar aquesta imatge amb la seva mirada.  Des de 1992 forma part del diari La Vanguardia. Moguda pel seu profund interès pels temes psicològics i socials (especialment els relacionats amb la dona) en 1999 va realitzar un reportatge sobre l’anorèxia que es publica com a monogràfic en El Magazine de La Vanguardia. En 2002 publica “Silenci Trencat”, documental sobre l’abús sexual en la infància a través del testimoni de víctimes ja adultes, aquest treball a més de publicar-se en El Magazine, es va projectar i va exposar en dotzenes de sales i espais com el Caixa Fòrum. A més d’exposar individualment, ha participat en nombroses exposicions col•lectives.

 

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col•laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Bayt Al-Thaqafa.

Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2022 i que ja porta recaptats més de 600.000 euros. Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, també hi participen els Bombers de Barcelona, els d’Andorra i els Pompièrs d’Aran.

Des del seu inici, el calendari solidari ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies. Enguany, noms com Carmen Secanella, Santi Cogolludo, Maria Contreras Coll, Vicens Gimenez, Alícia Fàbregas, Carles Esteve, Ana Jiménez, Jordi Adrià, Sira Esclasans, Arduino Vannucchi, Anna Tur, Ignasi Pérez o Alba Metzger col•laboraran en captar aquestes instantànies sumant-se així a la causa. Durant aquests 11 anys hem comptat amb professionals de la fotografia com Danny Caminal, Elisenda Pons, David Airob, Gemma Miralda, Tino Soriano, Laura Guerrero, Xavier Bertral, Cristina Calderer, Alfons Rodríguez o Pablo Tosco, entre d’altres.

Per a més informació del projecte: https://www.bombersambcausa.org/

Instagram: https://www.instagram.com/bombersambcausa/

Hi ha possibilitat d’assistir presencialment, facilitar fotos i vídeo de la sessió que tindrà lloc a les 19:00 hores d’avui a la zona de pícnic de la carretera de Montjuïc.

 





Paraules clau

Bonbers de Barcelona/