[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] La cessió a l’Ajuntament d’un edifici de la Barceloneta permetrà guanyar 11 habitatges socials al barri : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] La cessió a l’Ajuntament d’un edifici de la Barceloneta permetrà guanyar 11 habitatges socials al barri

31/07/2021

La propietat tenia un requeriment del consistori per fer obres de rehabilitació pel seu mal estat de conservació

Amb l’acord, l’Ajuntament farà les obres d’adequació dels habitatges i podrà posar a disposició de la ciutadania 11 pisos per un període de 15 anys

La Comissió de Govern ha aprovat l’acord de cessió d’un privat a l’Ajuntament de Barcelona, d’un edifici de la Barceloneta. Aquesta cessió permetrà guanyar 11 pisos per a habitatge social al barri, un cop s’hagin dut a terme les obres de rehabilitació de l’edifici.

El Districte de Ciutat Vella, en el marc del Pla Dintres, va emetre una ordre de conservació de l’edifici al carrer Comte de Santa Clara, 80-82, de propietat privada. La titular de l’edifici va comunicar que no tenia capacitat econòmica per executar les obres de rehabilitació necessàries però que tampoc volia vendre la finca a un inversor que acabés especulant. Per aquesta raó, el consistori va proposar un acord per a la cessió temporal de l’edifici a l’Ajuntament de Barcelona per a incorporar-lo al parc d’habitatges municipal, a canvi l’administració municipal executarà de forma subsidiària les obres.

El Pla Dintres és un programa del Districte de Ciutat Vella, basat en el deure de conservació dels edificis per mantenir la seva funció social. Implica la realització d’inspeccions tècniques dels edificis, i intervenir en els habitatges, no només en els elements comuns sinó també en el seu interior.

L’edifici té 12 habitatges, 11 buits, els quals s’incorporarien al parc d’habitatge municipal un cop rehabilitats per un període de 15 anys. Per posar a disposició de la ciutadania aquests habitatges, el districte de Ciutat Vella durà a terme les obres d’adequació necessàries, per les quals ja es disposa del pressupost, i un cop estiguin fetes els habitatges estaran llestos perquè hi entri gent a viure.

 

Solucions innovadores en matèria social

El districte de Ciutat Vella és un dels que més està sent castigat per l’emergència habitacional que està tenint lloc actualment a la ciutat de Barcelona. Per fer-hi front, l’Ajuntament de Barcelona està esmerçant molts esforços i està treballant en innovar solucions que permetin poder donar resposta a les necessitats de la gent.

El cas més rellevant fins ara ha estat el del Gimnàs Sant Pau. Aquest mateix mes es va arribar a un acord entre el Gimnàs Sant Pau, l’Ajuntament de Barcelona, la propietat i la Fundació Hàbitat3 per tal de garantir la continuïtat del centre en la mateixa ubicació actual. Per fer-ho possible, l’Ajuntament adquirirà el solar en què es troba aquest equipament per un valor de 8 milions d’euros a l’actual propietari, a qui cedirà el dret de superfície per un període de 55 anys amb l’objectiu que allà s’hi construeixin 36 habitatges socials que gestionarà la Fundació Hàbitat3. El projecte serà desenvolupat per l’empresa Mediaurban.

Una passa més en aquesta línia és aquesta operació que ha autoritzat la Comissió de Govern i que permet resoldre dos problemes. D’una banda, es garanteix que les persones que viuen en aquesta finca ho fan amb correctes condicions d’habitabilitat i, de l’altra, el barri de la Barceloneta guanya 11 habitatges de lloguer social.

 

177 habitatges públics més per al districte de Ciutat Vella

A més dels 11 habitatges de la Barceloneta i els 36 del Gimnàs Sant Pau, actualment, al districte de Ciutat Vella s’estan duent a terme tot un seguit d’actuacions que permetran en els propers anys ampliar i millorar el parc públic. En total, seran 177 habitatges més. D’una banda, hi ha el projecte de cohabitatge del passeig Joan de Borbó, 11, que compta amb 8 habitatges i que ja està en obres.

D’altra banda, l’Institut Municipal d’Habitatge (IMHAB) està treballant en les rehabilitacions de diverses finques, amb un total de 122 habitatges:

 

Enllaços relacionats

Vídeo (MP4)

Àudio (WAV)

 

 Compartiu aquest contingut